Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ποιός είναι ο δικαιούχος των 20 εκ. ελβετικών φράγκων;

omologo4Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που είχαμε αναρτήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2009.
Το εικονιζόμενο αξιόγραφο της γνωστής Ελβετικής Τράπεζας UBS με αριθμό 48530625 είναι ονομαστικής αξίας 20 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων και λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2010.
Ο κάτοχός του είναι άγνωστος, όπως άγνωστη είναι και η ημερομηνία έκδοσής του, αλλά δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, αφού και το ελβετικό τραπεζικό απόρρητο κάμπτεται, όταν πρόκειται για μαύρο χρήμα.....


Η UBS έχει κατηγορηθεί ευθέως από τις αμερικανικές αρχές, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διευκόλυνση σε φοροφυγάδες.
Βέβαια δεν είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε για την γνησιότητα του αξιογράφου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ποσό είναι πολύ μεγάλο και παραπέμπει σε ύποπτη συναλλαγή.
Πιθανολογείται δε, ότι έχει δοθεί σε Έλληνα αξιωματούχο ως μίζα, είτε από τα μαύρα ταμεία της Siemens, ενδεχομένως σε συνάρτηση με το C4I, ή για κάποια άλλη μεγάλη προμήθεια από τον πολυεθνικό κολοσσό, είτε για μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Είναι πολύ πιθανό, ο δικαιούχος να έχει σπάσει το αξιόγραφο και για λόγους πρόνοιας, να το έχει πρόωρα εισπράξει, πριν τη λήξη του, χάνοντας έστω και μερικά εκατομμύρια.
Η περίπτωση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός, ότι μέσω τρίτων είχαν βολιδοσκοπηθεί γνώστες της αγοράς, με ισχυρές προσβάσεις στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα.

ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails