Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Οδηγούν την Ελλάδα στο δρόμο της Αργεντινής


Γράφει ο Ωρολόγιος Δείκτης
Έρχεται σκληρή τριετία ανέχειας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας
Επί σειρά ετών, από όποιο δημοσιογραφικό μετερίζι και αν πέρασα τα έγραφα και τα έλεγα. Με έπνιγαν που τα έβλεπα να γίνονται μπροστά μου. Στριφογύριζαν στη σκέψη μου και δεν με άφηναν να κοιμηθώ το βράδυ.....


Δεν μπορούσα να τα κρατήσω μέσα μου. Και το αποτέλεσμα; Κάποιοι άλλοι πονηροί που τα έγραφαν και αυτοί, αλλά τα εξαργύρωναν, τώρα παρακολουθούν την Αθήνα να καίγεται από τα εξοχικά στην Μύκονο και την Αράχοβα και κάθονται πάνω στους φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Δεν μετάνιωσα δευτερόλεπτο για την επιλογή μου. Ταυτίζω όμως την οργή και αγανάκτησή μου με όλο τον κόσμο γιατί και αυτοί που έκλεψαν ασύστολα το δημόσιο χρήμα, αλλά και οι συνεργάτες τους δορυφόροι είναι ατιμώρητοι.Αυτή η οργή είναι ποτάμι, και γίνεται θάλασσα που φουσκώνει κάθε ημέρα που περνά με απροσδιόριστες συνέπειες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τα χειρότερα για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πίσω.
Αδίστακτα και κυνικά το πολιτικό σύστημα με τους υποστηρικτές του επιβάλλει διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν τον ιστό της ελληνικής οικογένειας. Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς στο δρόμο που πορεύτηκε η Αργεντινή το 2001. Η ελληνική κοινωνία τους προσεχείς μήνες θα μπει σε ένα εφιαλτικό τούνελ ανέχειας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας, τουλάχιστον για την προσεχή 3ετια.
Το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται συθέμελα, και δείχνει ουσιαστική αδυναμία ανασύνταξης και πρακτικής λειτουργίας στην καθημερινότητά του. Δείχνει και είναι εγκλωβισμένο στα στεγανά και την ξύλινη νοοτροπία του. Η καταχρεωμένη Ελλάδα που σύρεται και διασύρεται ανεξέλεγκτα, με νεκρή αγορά σε όλα τα επίπεδα, επιβάλλει σκληρά και αδυσώπητα οικονομικά μέτρα χωρίς κριτήρια, χωρίς μέτρο, χωρίς δομή, χωρίς λογική, χωρίς κατεύθυνση. Παράλληλα συντηρούνται και δεν αγγίζονται μηχανισμοί αφαίμαξης, και συντελούνται κατάφορες κοινωνικές αδικίες.
Πλέον ο Έλληνας δεν ζει με το άγχος και την αγωνία του τι θα πρωτοκόψει για να πληρώσει τα χαράτσια που του επιβάλλονται, αλλά και πώς θα περισώσει ότι με κόπο και πολύ ιδρώτα δημιούργησε ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ, επί σειρά ετών. Παράλληλα ΕΦΙΑΛΤΗΣ είναι οι μετανάστες σε πανελλαδικό επίπεδο που δεν έχουν δουλειά και δεν ελέγχονται και από κανέναν. Στην ίδια μοίρα οδηγούν και τους Έλληνες. Στο αδιέξοδο, την απόγνωση, στο σκοτάδι.
Από τον Σεπτέμβριο η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και ο σώσων εαυτόν σωθείτο.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails