Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Δείτε τι υπέγραψε η Θ. ΔΡΑΓΩΝΑ!Κατάργηση Ελληνικών στο εξωτερικό!!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Μετά συνέχεια έχει και το εσωτερικό! Δείτε το έγγραφο στο τέλος. Υπογράφει η Θάλεια Δραγώνα.....!Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως: δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.

Δηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της ελληνικής γλώσσας πρώτα στο εξωτερικό. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό είναι κυρίως δάσκαλοι και φιλόλογοι που διδάσκουν κυρίως σε ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα στην Αμερική, την Γερμανία, την Αυστραλία και όπου γης υπάρχουν Έλληνες. Επίσης, διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και σε πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού για ξένους που ενδιαφέρονται να την μάθουν. Για να καταργηθεί λοιπόν η ελληνική γλώσσα και να εισέλθει ως επίσημη η αγγλική, όπως έχει δεσμευτεί η υπουργός, πρέπει πρώτα να σταματήσει η διδασκαλία της στο εξωτερικό. Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση, ολοκληρώνεται ο πόλεμος στην διδασκαλία της ελληνικής στο εξωτερικό, ο οποίος είχε αρχίσει από την στιγμή που επιβλήθηκαν μειώσεις στο επιμίσθιο των εκπαιδευτικών του εξωτερικού παράλληλα με αύξηση της φορολογίας του, δώρο και αυτό της "σοσιαλιστικής" "πατριωτικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως πλέον δεν μπορούσαν να συντηρηθούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό. Αλλά για να είναι σίγουρη η υπουργός πως δεν θα βρεθεί κανένας τρελός που θα χαλάει από την τσέπη του για να διδάσκει ελληνικά, απαγόρευσε τελείως τις αποσπάσεις στο εξωτερικό. Ο λόγος τώρα ανήκει πρωτίστως στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, οι οποίες θα πρέπει να μιλήσουν για το ποιος και για ποιο λόγο επιδιώκει τον αφανισμό τους.


apollonios.pblogs.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα επιμίσθια των αποσπασμένων εκπαιδευτικών είναι ψίχουλα μπροστά σ αυτά που πληρώνουν τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών που είναι αποσπασμένοι σε Πρεσβείες και Προξενεία. Οι εκπαιδευτικοί τουλάχιστον προσέφεραν έργο και ήταν κάτοχοι και δυο-τριών πτυχίων. Οι κύριοι/ες αυτοί συχνά δεν ομιλούν ούτε καν τη γλώσσα του τόπου που έχουν αποσπαστεί. Μια έρευνα θα σας πείσει....

Ανώνυμος είπε...

τι της λες τωρα της βρωμοπουτ@ν@ς;

Related Posts with Thumbnails