Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η εφημερίδα του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας … διαφημίζει τον «Ελληνικό Χρυσό» των Μεταλλείων της Κασσάνδρας

Την διαφήμιση της HELLAS GOLD την έχουμε δει και σ’ άλλα έντυπα και δεν μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε να την δούμε στην «ΑΥΓΗ»! Κάθε έντυπο – και φυσικά και η ΑΥΓΗ – χρειάζεται απεγνωσμένα τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Όμως η ΑΥΓΗ εκφράζει έναν «προοδευτικό» ιδεολογικό χώρο που υποτίθεται ότι έχει κρυστάλλινη ιδεολογική τοποθέτηση και που διαφημίζεται ως «Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας».
Οι διαφημίσεις που φιλοξενεί αποκτούν την «πιστοποίηση» της καθαρής οικολογικής διάστασης της διαφημιζόμενης επιχείρησης, από ένα δημοσιογραφικό όργανο που δεν αλληθωρίζει σε καπιταλιστικές πρακτικές.


Αλλά μετά την Κυριακή 2 Μαΐου, η ΑΥΓΗ σε τι διαφέρει από τα φύλλα των εκδοτικών συγκροτημάτων των «εθνικών νταβατζήδων»; Η ολοσέλιδη διαφήμιση της HELLAS GOLD αποτελεί οπωσδήποτε μια σημαντική ενίσχυση στο ταμείο της εφημερίδας και του Συνασπισμού. Και ανοίγει το δρόμο για μια μεγάλη σειρά παρόμοιων διαφημίσεων επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν σαφή αντι-οικολογικό χαρακτήρα και τις οποίες αγωνίζονται να σταματήσουν οι πολίτες και τα κινήματα που αποτελούν το Συνασπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails