Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Πετσάλνικος κατά Ραγκούση για Καλλικράτη. «Είναι δύναμη να διορθώνεις τα λάθη σου», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Από αλλού το περίμενε και από αλλού του ήρθε...
Βολές από τον πρόεδρο της Βουλής δέχθηκε το σχέδιο Καλλικράτης, με αφορμή χιλιάδες υπογραφές από το νόμο Καστοριάς, όπου εκλέγεται ο κ. Πετσάλνικος, που ζητούν να υπάρξουν τέσσερις αντί για τρεις δήμοι.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση από το βήμα της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος είπε πως «είναι δύναμη να διορθώνεις τα λάθη σου και η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει με ευαισθησία τις προτάσεις των βουλευτών». (Δειτε το σχετικο video http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?action=viewvideo&gallery=v1&item=v1

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, αναφέρθηκε τόσο στο δήμο Καλαμπάκης Δράμας, όσο και στο δήμο Μακεδνών Καστοριάς, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους......


Στο μεταξύ, «Όχι» σε έναν δήμο «γίγαντα», είπαν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι της Κύμης, που απέκλεισαν τη γέφυρα της Χαλκίδας και ακολούθως, επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδήλωση έξω από τη Βουλή.

Εξάλλου, παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή πολλοί αιρετοί και φορείς αυτοδιοίκησης, που διαφωνούν με το χωροταξικό του Καλλικράτη. Ειδικότερα, διαδηλώνουν ο δήμος Ελληνικού, που αρνείται να συνενωθεί με την Αργυρούπολη, ο δήμος Αμφίκλειας, που αρνείται να δεχθεί ως έδρα του νέου Καλλικράτειου δήμου την Κάτω Τιθορέα, ο δήμος Καστελίου, που αρνείται να ενωθεί με το Ηράκλειο, ο δήμος Μυκηνών, που διαμαρτύρεται για την υπαγωγή του στον δήμο Αργους, οι δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, αλλά και οι δήμοι Βασιλικής στα Ιωάννινα, Καστανιάς και Παληοκάστρου.

Πηγή skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails