Οποιοσδήποτε ασκεί διοίκηση, είτε αυτός είναι υπουργός ή διοικητής δημόσιου οργανισμού, μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματικός, αν κατά κύριο λόγο είναι σε θέση να επιλύει προβλήματα της καθημερινότητας, που ταλαιπωρούν τον πολίτη και δεν απαιτούν ιδιαίτερο οικονομικό κόστος.
Η περιστολή των δαπανών, όπως στον τομέα της υγείας, όχι μόνο δεν έχει οικονομικό κόστος, αλλά αντίθετα εξοικονομεί δαπάνες.
Οποιοδήποτε μέτρο όμως αποσκοπεί σε εξοικονόμηση πόρων, θίγει οργανωμένα επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα.....
Είναι επόμενο, ο υπουργός υγείας που θα αποφασίσει να περιορίσει την φαρμακευτική δαπάνη και την σπατάλη στις προμήθειες υγειονομικού υλικού, θα βρεθεί αντιμέτωπος τόσο με τους προμηθευτές, όσο και με τους γιατρούς που πλασάρουν με το αζημίωτο τα προϊόντα τους. Πρέπει λοιπόν να έχει τα κότσια να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους εμπόρους της υγείας.
Το Α και το Ω για την προστασία της υγείας των πολιτών είναι η πρόληψη και η οποία έχει μηδαμινό ή ανύπαρκτο κόστος μπροστά στην καταστολή. Στη χώρα μας η πρόληψη είναι ανύπαρκτη.
Το σύστημα υγείας καλλιεργεί συστηματικά τη νοσηρότητα, προκειμένου να θησαυρίζουν οι έμποροι της υγείας.
Μόνο η επιβάρυνση του κόστους νοσηλείας ασθενειών που έχουν ως αιτία το κάπνισμα, επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με πολλαπλάσιες δαπάνες από τους πόρους που εισρέουν στον κρατικό προϋπολογισμό από τη φορολογία καπνού. Και δεν είναι μόνο οι ενεργητικοί καπνιστές που επιβαρύνουν τη δική τους υγεία, αλλά και την υγεία των μη καπνιστών.
Αλήθεια! Γιατί η κυρία Υπουργός Υγείας δεν ενεργοποιεί τον νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή, ο οποίος απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και στους χώρους εργασίας;
Το μέτρο αυτό κα Ξενογιαννακοπούλου δεν έχει οικονομικό κόστος, χρειάζεται όμως αποφασιστικότητα.
Μήπως και αυτό θα πρέπει να μας το επιβάλλει η Τρόικα της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ;
ΑΠΟ kentri
Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου