Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο πολυπρόσωπος μηχανισμός στη Δικαιοσύνη αθωώνει το Ζαγοριανό

areiospagosΤο σχέδιο σωτηρίας του Ζαγοριανού εξελίσσεται κατά στάδια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των χειραγωγών, υποβολέων και προστατών του.
Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο αρμόδιος εισαγγελέας προτείνει να μην γίνουν κατηγορίες σε βάρους του για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων στα πλαίσια της ανακριτικής διαδικασίας για το σκάνδαλο Siemens.
Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του στελέχους της Siemens Μ. Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C4Ι και για κατάχρηση εξουσίας, διότι αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας από την υπόθεση της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκομένων προσώπων.


Για τους γνωρίζοντες την ύπαρξη και τη λειτουργία της παραδικαστικής χούντας στη Δικαιοσύνη, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε στις 14 Απριλίου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που είχε συγκληθεί προκειμένου να αποφασίσει περί του ερωτήματος του Υπουργού της Δικαιοσύνης, αν θα έπρεπε να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Ζαγοριανός, ο εισηγητής είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης μέχρι την έκδοση του αναμενόμενου βουλεύματος, το οποίο είχαν μάλιστα προεξοφλήσει ότι θα ήταν απαλλακτικό.
Το πρώτο στάδιο ήταν να μην τεθεί σε αργία, το δεύτερο να μην του απαγγελθούν κατηγορίες.
Υπάρχει και τρίτο στάδιο που αφορά την μήνυση της κόρης του Καραβέλα Αλίνας κατά Ζαγοριανού για κατάχρηση εξουσίας. Τον κατηγορεί ότι δολίως συνέταξε εις βάρος της ασύστατο, αόριστο και παράνομο κατηγορητήριο.
Η διεξαγωγή προκαταρκτική εξέτασης έχει ανατεθεί από τον περασμένο Οκτώβρη στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ- Ρούσο Παπαδάκη, ο οποίος 8 μήνες τώρα δεν εννοεί να την περαιώσει.
Είναι προφανές ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό μετά την δημοσίευση του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, ανάλογη θα είναι και η πρόταση επί της μήνυσης της Αλίνας Καραβέλα.
Όλα δείχνουν ότι ο «σκληρός και αδίστακτος πολυπρόσωπος μηχανισμός» στον οποίο προσέκρουσε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Ιωάννης Παπανικολάου, Αποδεικνύει πόσο αποφασισμένος και πόσο πανίσχυρος είναι.
Πρέπει πάση θυσία να σωθεί ο Ζαγοριανός, για να μην ξηλωθεί το πουλόβερ.

ΑΠΟ kentri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails