Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πώς γινόταν οι προαγωγές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

Φακέλωνε τους πάντες η ΝΔ, ακόμα και για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στα υποκαταστήματα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), προωθώντας ημετέρους και αντικαθιστώντας από καίριες θέσεις όσους δεν ανήκαν στον ιδεολογικό της χώρο.

«Ο μηχανισμός φακελώματος» λένε σήμερα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «λειτουργούσε ως μια άτυπη, αλλά πλήρως εμπιστευτική αγροτική...


ΕΥΠ» και περιλάμβανε, όπως λένε, ακόμα και προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων προς προαγωγή. «Είναι νεοδημοκράτες, είναι ικανοί, είναι γρήγοροι, είναι έμπιστοι και προτείνεται να τοποθετηθούν ως προϊστάμενοι» αναφέρει έγγραφο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το κυριακάτικο «Βήμα». Στον αντίποδα, για τους μη αρεστούς, το έγγραφο σημείωνε ότι «είναι ΠΑΣΟΚ, ή ΣΥΝ, ή ΚΚΕ, άρα είναι αργός, δημιουργεί προβλήματα, επηρεάζει κόσμο ιδεολογικά, δεν ανήκει στον δικό μας χώρο και προτείνεται να αντικατασταθεί άμεσα».

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση του γαλάζιου φακελώματος- που έγινε γνωστό όταν το έγγραφο εντοπίστηκε τυχαία, ξεχασμένο μέσα σε ένα συρτάρι του υπουργείου είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε αποχωρώντας να εξαφανίσει κάθε αρχείο που πιθανόν να την «ενοχοποιούσε». Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να καταθέσει το έγγραφο αυτό στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου στο Βήμα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails