Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Βουλευτικές αποδοχές & αποζημιώσεις “Όταν η υποκρισία εφευρίσκει…..”


Η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 6.200 ευρώ μηνιαίως μικτά, από τα οποία ένα τμήμα καταλήγει στα κομματικά ταμεία (σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το 10%, στο ΣΥΡΙΖΑ 20%, στο ΛΑΟΣ 50% και στο ΚΚΕ 100%).
Η πρόσφατη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, συνεπάγεται την παρακράτηση 2.000 ευρώ επιπλέον για τους βουλευτές κάθε μήνα, με αποτέλεσμα οι αποδοχές των αξιότιμων εκπροσώπων μας να διαμορφώνονται πλέον όπως παρακάτω:


1. Καθαρό ποσό 3.000 ευρώ περίπου, που προσαυξάνεται με 10% ως επίδομα γάμου και 5% για κάθε παιδί.
2. Για κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής 270 ευρώ, παρά το γεγονός ότι αυτή η συμμετοχή είναι μέσα στα καθήκοντά τους.Αυτό βέβαια εξηγεί και την κατακόρυφη άνοδο των συνεδριάσεων..(Τα πορίσματα τώρα των συνεδριάσεων είναι λίγο πολύ γνωστά σ’ ολόκληρο το πανελλήνιο, γι’ αυτό και τα αφήνω ασχολίαστα)
3. Επίδομα οργάνωσης γραφείου 2.000-2.500 ευρώ. (με τις πρόσφατες αποφάσεις περικόπηκαν κατά 20%)
4. Έξοδα κίνησης 400-1.500 ευρώ. (με τις πρόσφατες αποφάσεις περικόπηκαν κατά 20%)
5. Επίδομα 5% της μηνιαίας αποζημίωσής τους για αποστολές στο εξωτερικό.
6. Επίδομα στέγασης 1.500 ευρώ για όσους εκλέγονται στην επαρχία και δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι στην Αθήνα.
7. Συγκοινωνιακή ατέλεια, δηλαδή δωρεάν μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, ΟΣΕ και πλοία και επιπλέον εφόσον εκλέγονται στην επαρχία, 104 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο)!!!!
8. Ταχυδρομική ατέλεια, δηλαδή δωρεάν τέλη για 1.000 επιστολές μηνιαίως που μπορούν να είναι 2.000 τα Χριστούγεννα και το Πάσχα!!!!!
9. Τηλεφωνική ατέλεια, δηλαδή έως 7 τηλεφωνικές γραμμές σταθερής τηλεφωνίας και Internet, με κόστος έως 13.500 το μήνα συν 250 ευρώ και το πάγιο για κινητό τηλέφωνο)!!!!
10. Βουλευτικό αυτοκίνητο μέσω leasing που πληρώνει η Βουλή!!!!
11. Ο κάθε βουλευτής δικαιούται έως 2 επιστημονικούς συνεργάτες (αμείβονται από τη Βουλή).
12. Ο κάθε βουλευτής δικαιούται έως 4 αποσπασμένους από το Δημόσιο(αμείβονται από τις υπηρεσίες τους).
13. Ο κάθε βουλευτής δικαιούται από ένα αστυνομικό φρουρό(δεν έχουν ευτυχώς όλοι οι βουλευτές).
Και όλα αυτά ενώ δεν ισχύει πλέον το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών, που σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός εργάζεται κανονικά εκτός Κοινοβουλίου…
Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι συνολικές αποδοχές, μετά και τις περικοπές αγγίζουν το ευτελές ποσό των 7.000 ευρώ μηνιαίως!!!!!
«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου».
(Επεξεργασία στοιχείων της εφημερίδας "Κεφάλαιο" 8 Μαΐου 2010)
ΣΧΟΛΙΑ:(1) Το μεγαλύτερο κακό που έχει επιτελέσει η “εφευρετικότητα” της ανακάλυψης νέων αποζημιώσεων και επιδομάτων, είναι ότι εξαπλώθηκαν και μόλυναν όλο το δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά πολύ περισσότερο τις αποδοχές που λαμβάνουν. Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός : «Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι !!!!»
(2) Διαβάζω ότι για την καταμέτρηση των υπαλλήλων του δημοσίου θα καθορισθεί ημέρα απογραφής!!!!Φαντασθείτε τι θα χρειασθεί για να καταγραφούν οι απίθανες αποδοχές και τα ευφάνταστα επιδόματα κάθε συντεχνιακής ομάδας και ομαδούλας....
(3) Η μείωση του αριθμού των βουλευτών τουλάχιστον σε 200, παρότι πλέον γενική απαίτηση της κοινωνίας δεν είναι πανάκεια για τη λύση του προβλήματος αν δε συνοδευθεί απο απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια η μισθοδοσία των εθνοπατέρων μας.
πηγή: http://blogingr.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails