Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τι είχες Ευριπίδη μου; Τι είχα πάντα! Σκάνδαλο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στα ΕΛΤΑ

Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 84 συνολικά στελεχών των ΕΛΤΑ κατά την περίοδο 2004-2009 αίτησε ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης, που διερεύνησε καταγγελίες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Η υπόθεση αφορά 84 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης και 80 “golden boys και golden girls”, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που απέστειλε ο Γιώργος Σχοινιωτάκης προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών.....



Εκτός από το «να ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση των 84 εμπλεκομένων στο σκάνδαλο κατασπατάλησης (ακίνητα, κινητά, αξιόγραφα πάσης φύσεως, συμμετοχή σε επιχειρήσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ.)», στο έγγραφο αιτείται έλεγχος για τα 100 εκατομμύρια ευρώ των διαγωνισμών των ΕΛΤΑ, αφού κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς επίσης για το εάν έχει λειτουργήσει το υβριδικό ταχυδρομείο στη Siemens και κατά πόσο έπαιξε ρόλο σύζυγος στελέχους που είχε τοποθετηθεί στην Επιτροπή Προμηθειών που υπήρξε πρώην στέλεχος της Siemens αλλά και για τα χρήματα που χορηγήθηκαν για το έργο “Κοινωνία της Πληροφορίας” και αν είχε γίνει ή όχι διαγωνισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από κυβερνητικές πηγές, οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν όταν υπουργός ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τα golden boy του, με τις ευλογίες των Κομοτηναίων που ήταν στο ΔΣ του οργανισμού έπαιρναν μισθούς άνω των 5000 ευρώ και είχαν ασαφές πεδίο εργασίας!!!



Τα 5 ερωτήματα που θέτει το Ελεγκτικό Συνέδριο και πρέπει να απαντήσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αλλά και όσοι διετέλεσαν υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών στην προηγούμενοι κυβέρνηση είναι τα εξής:
1. Πώς ξαφνικά τα 7 εκατομμύρια ευρώ κέρδη, με την αλλαγή της κυβέρνησης έγιναν 37 εκατομμύρια ευρώ ζημιές;
2. Ποιες είναι οι αμοιβές των 80 golden boys και golden girls και τι έργο έκανε ο καθένας τους;
3. Αν υπήρξαν αμοιβές που υπερέβαιναν τις αμοιβές του προέδρου και πόσα θα πρέπει να επιστραφούν;
4 Τι έγιναν τα αποθεματικά των 60 εκατομμυρίων ευρώ;
5 Πόσο στοίχησαν στους φορολογούμενους οι δεκάδες, όπως καταγγέλλεται, εκδηλώσεις σε κέντρα και ξενοδοχεία πολυτελείας;

ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails