Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το τέλος του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη;;;

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, «εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού - Τσεϊχάν και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καθώς ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας». Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος!

Ανέφερε επίσης.....

πως, «αφού η Βουλγαρία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά οφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτόν του Μπακού - Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται».
Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του Sergei Shmatko τι εννοεί λέγοντας «συγχώνευση», είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μία «προαναγγελθείσα» από την Ρωσία απόφαση, καθώς η Μόσχα θεωρεί την Βουλγαρία και την Ελλάδα «αδύναμους κρίκους» οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το «ατλαντικό μπλοκ».

[via Alexandroupolis OnLine]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails