Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΠΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά απο προτροπή φίλου απο την Αθήνα , έψαξα στο διαδίκτυο για την πρόσφατη ιστορία του Ισημερινού . Ιδού λοιπόν τί βρήκα στην WIKIPEDIA :


Στις 21 Ιανουαρίου 2000, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Κίτο από αυτόχθονες ομάδες, οστρατός και η αστυνομία αρνήθηκε να επιβάλει τη δημόσια τάξη. Οι διαδηλωτές εισήλθαν στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης και ζήτησαν επιτροπή τριών προσώπων να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας . Μεσαίου βαθμού αξιωματικοί του στρατού δήλωσαν την υποστήριξή τους για την ιδέα. Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας της σύγχυσης και αποτυχημένων διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος Mahuad αναγκάστηκε να φύγει από το προεδρικό μέγαρο για την δική του ασφάλεια .....


Τί βλέπουμε λοιπόν εδώ ; Το τρίπτυχο για την ανατροπή μιας κυβέρνησης ( * ) :

1) Ογκώδεις λαϊκές διαδηλώσεις

2) Στρατός και αστυνομία αρνούνται να επέμβουν ( προφανώς δεν έχουν καμμία διάθεση να υπακούσουν σε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση )

3) Ο Στρατός τάσσεται με το μέρος του λαού και στηρίζει τα αιτήματά του .


Στην Ελλάδα του σήμερα υποθέτω οτι κανένας στρατωτικός ή αστυνομικός δεν είναι ενθουσιασμένος με αυτούς που κυβερνούν . Το (2) και το (3) υπάρχουν ήδη . Τί λείπει απο την συνταγή ; ΟΙ ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ !

Ερώτημα : Πώς θα μπορούσαμε να βγάλουμε ΠΟΛΥ κόσμο στο πεζοδρόμιο για να διαδηλώσει ;


Εδώ είναι πεδίον δόξης λαμπρόν για όποιον μπορέσει να βρεί την απάντηση στο ερώτημα .

Καταθέτω την άποψή μου : Ο λαός θα κατέβει στον δρόμο αν εμφανιστεί μια ομάδα προσώπων με κύρος και διακηρύξει "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ "

Τί προσόντα πρέπει να διαθέτουν αυτά τα πρόσωπα για να έχουν την εύνοια του λαού ;

1) Να μην έχουν ακουστεί ποτέ για εμπλοκή σε παρανομίες
2) Να βγάζουν το ψωμί τους τίμια και με διαφάνεια .
3) Οι πολιτικές προτάσεις τους να αγγίζουν τα μεγάλα προβλήματα του λαού .
Τί θα ήθελε να ακούσει σήμερα ο λαός ;
Απαλλαγή απο χρέη .
Μηδενισμό της ανεργίας .
Μηδενισμό της εγκληματικότητας .
Τιμωρία όσων μας έφεραν σε αυτό το χάλι .

4) Τα πρόσωπα αυτά να έχουν ήδη με το μέρος τους μια μερίδα του λαού που θα δράσει ως μαγιά . Πρέπει να υπάρχουν κάποιοι που θα φωνάξουν πρώτοι το ΖΗΤΩ . Οσο τίμια και να είναι τα πρόσωπα , αν είναι παντελώς άγνωστα στον λαό , κανείς δεν πρόκειται να τα εμπιστευθεί .

Θα ρωτήσει κανείς " Τώρα τί κάθεσαι και τα λές αυτά στον Ελληνοπρεπή χώρο ;"

Τα λέω διότι αν ΕΜΕΙΣ δεν βγάλουμε τον κόσμο στον δρόμο ποιός θα το κάνει ; Οι Μητροπολίτες ; Το ΚΚΕ ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ; Ο Καρατζαφέρης ; Αν είναι δυνατόν !

Είμαστε εμείς έτοιμοι να προτείνουμε 40 άτομα που πρωτίστως ΕΜΕΙΣ αποδεχόμαστε ώς άξιους ( και θα φωνάξουμε πρώτοι το ΖΗΤΩ ) ;

Αν εμείς δεν γνωρίζουμε ανάμεσά μας 40 άξια άτομα άς πάμε να κλειστούμε στα σπίτια μας και ας σωπάσουμε για πάντα . Η Ιστορία δεν μας χρειάζεται !



(*) Κάποιοι υποστηρίζουν οτι τα σημερινά ανθρωπάρια ( που υποκρίνονται οτι διοικούν ) θα πέσουν με δικαστικούς αγώνες και συλλογές υπογραφών και συνταγματικά δικαστήρια και προσφυγές στην Ευρώπη .
Ας το δούμε απλά : Αυτά τα ανθρωπάρια δεν βρίσκονται εκεί ούτε κατά τύχην ούτε με τίμιες εκλογές . ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ εκεί κάποιοι για να επιτελέσουν κάποιο ΕΡΓΟ . Αυτοί που τα τοποθέτησαν ( ξοδεύοντας εκατομμύρια ) δεν θα ανεχθούν απλούς πολίτες και ρομαντικούς δικηγόρους να τους "χαλάσουν την σούπα" με τις μηνύσεις τους . Θα μεταχειρισθούν ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για να κρατήσουν τα ανδρείκελα στην εξουσία .
Ας το δούμε ακόμη πιο απλά : Οποιοδήποτε απο αυτά τα ανθρωπάρια γνωρίζει οτι αν πέσει απο την εξουσία θα προσαχθεί σε δίκη την επόμενη ημέρα για να πληρώσει για τα εγκλήματα της τελευταίας 35ετίας . Επίσης γνωρίζει καλά οτι η μόνη πιθανή ποινή του θα είναι ο απαγχονισμός . Γι΄ αυτό λοιπόν ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα παραδώσει την εξουσία με ειρηνικά μέσα . Θα αλλάξει τους δικαστές , θα αναβάλλει τις δίκες , θα δολοφονήσει όσους κατέθεσαν αγωγές ... Δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα διότι ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ !
Μόνο η ΒΙΑ μπορεί να τους διώξει .
Κάποιος είπε " Η βία είναι η μαμή της Ιστορίας" . Δεν άκουσα καμμία διάψευση . Απο όση Ιστορία γνωρίζω δεν θυμάμαι ΚΑΜΜΙΑ αλλαγή πολιτεύματος να έγινε με δικαστικούς αγώνες !

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails