Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αύξηση σοκ!!! Στο 11,7% η ανεργία

Η εκτίμηση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα επιφέρει η κρίση στην ελληνική κοινωνία θα είναι η πολύ μεγάλη άνοδος της ανεργίας αρχίζει να επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ανεργία έφτασε στο 11,7%, από 9,3% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανήλθε στο 15,5% και είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των ανδρών, το οποίο διαμορφώθηκε στο 9%. Το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (22,3%)......

Σε ότι αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (18,1%), σε όσους έχουν απολυτήριο τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης (14,0%) και στους απόφοιτους ανώτερης τεχνολογικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (13,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό (7,1%) παρατηρείται στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Ιόνιο με 20,4% και στο Νότιο Αιγαίο με 18,9%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Βόρειο Αιγαίο με 7,6% και στην Πελοπόννησο με 8,8%.
Ωστόσο όπως όλοι γνωρίζουν και έχει παραδεχθεί και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από την καταγεγραμμένη αφού οι μηχανισμοί του ΟΑΕΔ αλλά και οι δομές της εργασιακής καταγραφής στην Ελλάδα είναι διαλυμένες. Έτσι η εκτίμηση όσων γνωρίζουν την αγορά είναι ότι η πραγματική ανεργία προσεγγίζει πια το 20%! Και πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον είναι εξαιρετικά δυσοίωνη αφού θεωρείται ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα προσεγγίσει το 18-20% και η πραγματική θα βρεθεί στο 25%.

ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails