Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Όταν οι Υπουργοί είναι πάνω από την Δικαιοσύνη και δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Πως η ΕΛΛΑΔΑ "τρώει τα παιδιά της".


Μια ιστορία συνεχώς επαναλαμβανόμενη... Πολλά έντυπα, εφημερίδες και εκπομπές έχουν αναφερθεί επανηλειμένα στο θέμα, αλλά οι αρμόδιοι... δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Από τους Υπουργούς μέχρι την Ηγεσία του Σώματος.
Και αναφέρομαι στην παρακάτω περίπτωση:
Ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος αποστρατεύεται στις "τακτικές κρίσεις" του 2007 με το βαθμό του Υποστράτηγου. Κάτι που δεν δικαιολογείται ούτε από τα προσόντα του, ούτε από την δράση του (έχοντας μεγάλη πείρα στη διερεύνηση των εμπρησμών και στη σύλληψη εμπρηστών με συγγραφικό έργο στα προφίλ των), αλλά ούτε και από την ηλικία του (49 ετών ) και τα 27,5 έτη υπηρεσίας του.
Ο Υποστράτηγος Ανδριανός Γκουρμπάτσης θεώρησε τότε άδικη την αποστράτευση του και χρησιμοποιώντας τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση Αναστολής της αποστρατείας του και προσφυγή κατά αυτής. Μήνυσε τα μέλη του Συμβουλίου που τον αποστράτευσαν με αποτέλεσμα να παραπευθούν με κλητήριο θέσπισμα για να δικαστούν για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ο τότε Αρχηγός του Σώματος (Ανδρέας Κόης) μαζί με έναν Αντιστράτηγο του Στρατού Ξηράς (Παναγιώτης Ζάρας).
Η Επιτροπή αναστολών του ΣτΕ με την 280/2009 απόφασή της έκρινε (για πρώτη φορά)αντισυνταγματική τη αποστρατεία του και την ανέστειλε, γράφει η απόφαση συγκεκριμένα:







Δια ταύτα: Δέχεται την αίτηση. Αναστέλλει την εκτέλεση του από 23/4/2007 προεδρικού διατάγματος (Γ΄281/25-4-2007), με το οποίο ο αιτών αποστρατεύθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Επιδίδεται η απόφαση στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη ο οποίος όχι μόνο δεν εκτελεί την απόφαση αλλά υποβάλλει ερώτημα στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (με προφανή σκοπό να τον "καθυστερήσει" ή ακόμη και να "φύγει η υπόθεση από τα χέρια του").

Βέβαια οι συνδικαλιστές του Σώματος στηρίξουν την απόφαση του ΣτΕ και τον Στρατηγό και ζητούν από την ηγεσία την υλοποίηση της.


Τον Αύγουστο του 2009 ο Στρατηγός ζητάει με επιστολή του την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, ως Αρχηγού της Αντιπολίτευσης και το γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ απαντάει τον Σεμπτέβρη λέγοντας του πως έχει προωθήσει το ζήτημα στο Γραφείο της Νομικής Κάλυψης υπ'οψιν του κου Γρηγόρη Νιώτη. Βέβαια τα αποτελέσματα μηδέν και από εκεί γιατί προκηρύχθηκαν οι Βουλευτικές εκλογές.


Τον ίδιο μήνα ο Στρατηγός στέλνει στην Ολομέλεια της Βουλής και δια του Προέδρου της στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και στην Ειδική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επίσης σχετική επιστολή.
Αυτά με τη Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση.
Πάμε τώρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τον Οκτώμβριο του 2009 ο Στρατηγός στέλνει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και πάλι επιστολή και το επαναλαμβάνει το Φλεφάρη του 2010, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν του απάντησε... και ο Στρατηγός στο τέλος του Φλεβάρη καταγγέλει τον Υπουργό στον Πρωθυπουργό με έγγραφο.
Από τον Ιούλιο του 2009 ο Στρατηγός κατήγγειλε τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ Χ. Μαρκογιαννάκη στο Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ το οποίο με την 24-2010 απόφαση του διαπιστώνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμμόρφωσης και δίνει: Τρείς μήνες προθεσμία στον Υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη να εκτελέσει την απόφαση του ΣτΕ 280/2009 και ορίζει νέα δικάσιμο προς επιβολή προστίμου στην Διοίκηση για μη εφαρμογή της απόφασης της 3ης Ιουνίου 2010. Δυστυχώς η προθεσμία αυτή εξέπνευσε άπρακτη.

Επίσης ύστερα από ερώτημα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Βούγια πρός την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αυτό γνωμοδοτεί με την 147/2010 γνωμοδότηση της 21ης Απρίλη 2010 η οποία λέει:
...οφείλει να επαναφέρει τον αποστρατευθέντα στην ενεργό υπηρεσία αντιμετωπίζοντας τον υπηρεσιακώς ως ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΝΤΑ.

Αυτή λοιπόν είναι η "Οδύσσεια" ενός ανθρώπου που έμπλεξε στα "γρανάζια" της γραφειο-πολιτικοκρατίας. Αυτά τα "γρανάζια" που "μασάνε" όποιον δεν είναι "αρεστός" και κομματικοποιημένος... διότι αν ήταν έτσι ο συγκεκριμένος υποστράτηγος... τότε πολύ απλά θα περίμενε να βγεί το άλλο κόμμα (απο αυτό που τον αποστρατεύσε) στην Κυβέρνηση, για να τον "ξαναπάρει".

Εδώ λοιπόν βλέπουμε πως τον έδιωξε η Ν.Δ. και μετά δεν τον "παίρνει¨πίσω το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυτό ακόμη και σε έναν αδαή, λέει πως όλοι κοιτάνε να "βολέψουν τους δικούς τους". Χωρίς αξιοκρατία.
Αν δεν είναι έτσι ας βγεί αύριο το πρωί ο κ. Υπουργός κ Μ. Χρυσοχοϊδης να μας διαψεύσει εφαρμόζοντας το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και το ΓΡΑΜΜΑ του ΝΟΜΟΥ στην κυριολεξία και να εκτελέσει την απόφαση του ΣτΕ.

Οι κκ Πολύδωρας, Παυλόπουλος, Μαρκογιαννάκης και Χρυσοχοϊδης, έχουν διαπράξει και οι τέσσερις το ίδιο "σφάλμα".

Κανείς τους δεν σεβάστηκε την Δικαιοσύνη και παραβίασαν και παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα και τους Νόμους. Επιπλέον ο κ Χρυσοχοϊδης θα ζημιώσει το Δημόσιο με το πρόστιμο που θα καταλογίσει το ΣτΕ υπέρ του Στρατηγού.

Η Δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια δεν είναι "τσιφλίκι" κανενός πολιτικά προϊσταμένου, γιατί "ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ και ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ". Άλλωστε πρώτος αυτός πρέπει να δίνει το παράδειγμα της νομιμότητας και έπειτα όλοι οι άλλοι.

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες, που βασιλεύει το "αποφασίζω και διατάζω". Δεν μπορεί κανείς να παραβιάζει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όταν θέλει να μιλάει για Δημοκρατία. Άρα εδώ πλέον μιλάμε για πολιτική δίωξη η οποία προκαλεί στον εν λόγω Υποστράτηγο τεράστια οικονομική και ηθική βλάβη.

Αξιότιμε Υπουργέ κ Χρυσοχοϊδη, με κάτι τέτοιες αποφάσεις και πράξεις, μπορεί να "δείξει" κάποιος Υπουργός και πολιτικός άνδρας πως ζούμε σε Κράτος Δικαίου και έχει να επιδείξει στους πολίτες έργο και πράξεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς "φανφάρες" και όλα έχουν κάποιο πολιτικό κόστος.


Θα παρακολουθούμε στενά την εν λόγω υπόθεση και θα επανέλθουμε για να διαπιστώσουμε αν έχουν γίνει τα αυτονόητα... Εαν έχει αποκατασταθεί η νομιμότητα και αν όντως ο Υπουργός σέβεται τη Δικαιοσύνη, το Σύνταγμα και τους νόμους.

ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails