Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ.....


Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας των κρατών που είναι οι μεγαλύτεροι διώκτες των Χριστιανών, σύμφωνα με την λίστα ‘2010 World Watch List’ της οργάνωσης ‘Open Doors’ (Ανοιχτές Πόρτες).


Το γνωστό καταπιεστικό καθεστώς της Β. Κορέας απαγορεύει όλες τις θρησκείες, εκτός από την προσωπολατρεία του σημερινού ηγέτη, Kim Jong-Il και του πατέρα του, Kim Il-Sung.


Είναι παράνομο να είσαι χριστιανός στη Βόρεια Κορέα και οι αρχές έχουν εκτελέσει ανθρώπους μόνο γιατί βρέθηκαν να διαθέτουν μια Βίβλο.


Εκτιμάται ότι 40.000 έως 60.000 χριστιανοί βρίσκονται σήμερα κρατούμενοι σε ‘στρατόπεδα εργασίας’ φυλακή εξαιτίας της πίστης τους.


"Οι Χριστιανοί αποτελούν το στόχο έντονης κυβερνητικής δράσης, και αν πιαστούν, δεν αντιμετωπίζονται ως ανθρώποι», δήλωσε βετεράνος παρατηρητής της οργάνωσης για την Βόρεια Κορέα, ο οποίος δεν έχει δώσει τα στοιχεία του για λόγους ασφαλείας.




"Πέρυσι είχαμε αποδείξεις ότι ορισμένοι χριστιανοί χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα για τον έλεγχο χημικών και βιολογικών όπλων."


Ο Carl Moeller, Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος του ‘Open Doors’, σχολίασε ότι «σίγουρα δεν αποτελεί σοκ ότι η Βόρεια Κορέα κατατάσσεται στο Νο. 1 στην λίστα".


«Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο όπου οι Χριστιανοί να διώκονται με τέτοιο φρικτό και συστηματικό τρόπο," είπε ο Moeller.

«Τρεις γενιές μιας οικογένειας συχνά ρίχνονται στη φυλακή, όταν είναι φυλακισμένο ένα μέλος."

Όμως ο Moeller σημείωσε ότι, παρά την έντονη δίωξη, η κοινότητα των Χριστιανών στη Βόρεια Κορέα είναι "ισχυρή" και παρουσιάζει αυξητική τάση αριθμητικά.


Μετά από τη Βόρεια Κορέα ακολουθεί στην World Watch List το Ιράν, το οποίο ανέβηκε στο Νο. 2 από το Νο. 3.


Η ‘Open Doors’ εξήγησε ότι το Ιράν ανέβηκε θέση λόγω του αυξημένου αριθμού των συλλήψεων χριστιανών που άρχισαν το 2008 και συνεχίστηκαν το 2009. Τουλάχιστον 85 Χριστιανοί συνελήφθησαν στο Ιράν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, αναφέρθηκε από παρατηρητή.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν δύο νεαρές γυναίκες, ισλαμικής πίστης, που ασπάστηκαν όμως τον Χριστιανισμό.

Η περίπτωση της Maryam Rustampoor και της Marzieh Amirzadeh, που έγινε γνωστή πριν από δύο μήνες, προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή (Βλέπε άρθρο στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΕΔΩ). Η ‘Open Doors’ ήταν μεταξύ των ομάδων εκείνων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση των δύο γυναικών που συνελήφθησαν απλά και μόνο γιατί ήταν Χριστιανές.

Ενώ βρίσκονταν στη φυλακή πιέζονταν να απαρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό, αλλά εκείνες αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να υποφέρουν από διάφορες μορφές ψυχολογικών βασανιστηρίων και να επιβαρυνθεί η υγεία τους.


Υπάρχει η υποψία, σημειώνει η ‘Open Doors’, ότι η αύξηση του αριθμού των συλλήψεων των χριστιανών από την ιρανική κυβέρνηση αποσκοπεί στο να αποσπάται η προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, όπως είναι η επίμαχη επανεκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.


Στο Νο. 3 φέτος βρίσκεται η Σαουδική Αραβία, η οποία ήταν παλαιότερα στο Νο. 2.

Η Σαουδική Αραβία έπεσε μία θέση όχι επειδή βελτιώθηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των χριστιανών, αλλά επειδή η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ η κατάσταση για τους χριστιανούς στο Ιράν επιδεινώθηκε.


Η Σομαλία μετακινήθηκε από το Νο. 5, στο Νο. 4 αφότου το Κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα, τον Απρίλιο, την εγκαθίδρυση του ισλαμικού νόμου. Η ‘Open Doors’ είπε ότι έλαβε αναφορές, επίσης για χριστιανούς που σκοτώθηκαν και συνελήφθησαν.


Την λίστα του top 10 συμπληρώνουν οι Μαλδίβες, το Αφγανιστάν, η Υεμένη, η Μαυριτανία, το Λάος και το Ουζμπεκιστάν.


Η Υεμένη παρέμεινε στο Νο. 7 όπως και το προηγούμενο έτος. Αλλά η ανησυχία για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στην χώρα έχει αυξηθεί αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι οι ηγέτες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη είχαν προγραμματίσει την αποτυχημένη προσπάθεια να ανατιναχθεί το αεροπλάνο καθ 'οδόν προς το Ντιτρόιτ την ημέρα των Χριστουγέννων.


Η ‘Open Doors’ αναφέρει ότι στην Υεμένη το Σύνταγμα εγγυάται τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά έχει ανακηρύξει το Ισλάμ ως επίσημη θρησκεία του κράτους και το νόμο της Σαρία ως πηγή της νομοθεσίας της.

Αν και ξένοι μπορούν να ακολουθούν κάποια θρησκεία εκτός του Ισλάμ, στην περίπτωση όμως που πολίτες της Υεμένης, εγκαταλείψουν το Ισλάμ, είναι αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή.


Η νέα χώρα στην λίστα του Top 10 φέτος είναι η Βορειοαφρικανική χώρα της Μαυριτανίας, η οποία κατέχει τη θέση Νο. 8. Η Μαυριτανία ανέβηκε δέκα θέσεις, η μεγαλύτερη άνοδος χώρας στον κατάλογο του τρέχοντος έτους. Η κατάσταση εκεί επιδεινώθηκε με τη δολοφονία ενός χριστιανού εργαζομένου σε ανθρωπιστική οργάνωση τον Ιούνιο του 2009, τα βασανιστήρια 35 χριστιανών της Μαυριτανίας, τον Ιούλιο, και τη σύλληψη μιας ομάδας 150 υποσαχάριων Χριστιανών τον Αύγουστο.


Η μικροσκοπική χώρα της Ανατολικής Αφρικής, η Ερυθραία, βρέθηκε έξω από το top 10 του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας πτώση από το Νο. 9 στο Νο. 11


Συνολικά, οκτώ από τις δέκα κορυφαίες χώρες στον κατάλογο έχουν ως κυρίαρχη θρησκεία το Ισλάμ. Ανάμεσα στις πρώτες 50 χώρες, 35 από αυτά έχουν ισλαμικές κυβερνήσεις.

"Πολλοί έρχονται στο Χριστό από τον μουσουλμανικό κόσμο", σχολίασε ο Moeller. "Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να τους καλύπτουμε με τις προσευχές μας το 2010."


Η ‘Open Doors’ ανέφεραν λιγότερες καταγγελίες για διώξεις Χριστιανών στην Αλγερία, την Ινδία, την Κούβα, την Ιορδανία, τη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία το 2009. Η μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ των 50 χωρών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο ήταν στην Ινδονησία, η οποία έπεσε από το Νο. 41 στο Νο. 48.


Από το 1991, το Τμήμα Ερευνών του ‘Open Doors’ έχει κυκλοφορήσει την ετήσια Παγκόσμια Λίστα για να παρακολουθεί τις διώξεις των χριστιανών ξεχωριστά σε κάθε χώρα και για να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική παρέμβαση εκ μέρους της οργάνωσης.

Τα στοιχεία προέρχονται από ένα ερωτηματολόγιο με 53 ερωτήσεις που αποστέλλεται από τους συνεργάτες της ‘Open Doors’, τους βασικούς εκκλησιαστικούς ηγέτες και τους αναγνωρισμένους εμπειρογνωμόνες σε 70 χώρες. Το ερωτηματολόγιο εξετάζει κάθε πτυχή των διώξεων, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού του νομικού περιορισμού, την στάση του κάθε κράτους, πόσο ελεύθερη είναι η εκκλησία να λειτουργεί, καθώς και συμβάντα διώξεων, όπως κάψιμο εκκλησιών, βίαιες ταραχές κατά χριστιανών και ακόμη και μαρτυρικό θάνατο.


Το Top 10 στην Παγκόσμια Λίστα (World Watch List) για το 2010 είναι:


1. Βόρεια Κορέα

2. Ιράν

3. Σαουδική Αραβία

4. Σομαλία

5. Μαλδίβες

6. Αφγανιστάν

7. Υεμένη

8. Μαυριτανία

9. Λάος

10. Ουζμπεκιστάν


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πηγές: http://www.christianpost.com/ και http://www.charismamag.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails