Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Βαθμολογούμε τους Υπουργούς: Τι βαθμό δίνουμε στον καθένα



Παρακολουθούμε το έργο των Υπουργών, τις πρώτες 110 της νέας διακυβέρνησης.
Είπαμε λοιπόν, να τους βαθμολογήσουμε. Αποφεύγοντας τις κοινοτυπίες "όλοι είναι άχρηστοι", "όλοι είναι λαμόγια", τους βερμπαλισμούς και τους λαϊκισμούς. Με το θάρρος της γνώμης μας, χωρίς να ταλαντευόμαστε να βάλουμε μηδέν, σε αυτόν που εκτιμούμε ότι πρέπει να το πάρει ή 10 σε αυτόν που έκανε ό,τι μπορούσε και αυτό το "ό,τι" είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι αναγνώστες και φίλοι ξέρουν ότι είμαστε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι κάθε επηρροής. Γράφουμε, επειδή έτσι μας αρέσει !

Και γράφουμε αυτά που πιστεύουμε. Εννοείται ότι η κρίση μας είναι υποκειμενική. Εννοείται ότι δεν μπορεί να συμφωνήσουμε σε ένα τέτοιο πράγμα! Εδώ, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε αν είναι πιό όμορφη η Στεφανίδου ή η Μενεγάκη.

Στην αξιολόγηση των Υπουργών θα συμφωνήσουμε;

Δείτε τη βαθμολογία μας (και κάθε καλοπροαίρετη παρατήρηση δεκτή!):


Υπουργείο Οικονομικών
Yπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Tο δυσκολότερο ρόλο έχει στην κυβέρνηση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τρέχει και δε φτάνει. Στα θετικά του το "ράλι" του στα Ευρώπας, για να πείσει φίλους και εχθρούς για την αξιοπιστία της χώρας, στα αρνητικά του, οι συνεχείς διαρροές και παλινωδίες στη λήψη φορολογικών μέτρων. Στα πολύ αρνητικά, η αύξηση ων τελών κυκλοφορίας και η κατάργηση της απόσυρσης.

Βαθμός: 7



Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποδείχθηκε "φούσκα" και δημιούργησε χάος, διοικήσεις σε ένα σωρό φορείς της εποπτείας του δεν έχουν δημιουργηθεί, το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες κατατέθηκε εν μέσω χιλιάδων προβλημάτων και το σχέδιο Καλλικράτης, η διοικητική μεταρρύθμιση και ο νέος εκλογικός νόμος είναι δύσκολα προβλήματα, τα οποία θέλουν χρόνο. Δύσκολο το έργο του, αλλά άνοιξε μέτωπα, που δεν χρειαζόταν αυτή την ώρα.

Βαθμός: 6

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Yπουργός: Λούκα Κατσέλη

Είχε το βάρος της σύνταξης του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, είπε πολλά για σύγκρουση με το κεφάλαιο, κατέθεσε το ν/σ για τα χρεωμένα νοικοκυριά, έκανε το σωστό στο θέμα του λιμανιού του Πειραιά και της cosco, αλλά φαίνεται αδύναμη να εφαρμόσει όσα έλεγε και να συγκρουστεί με τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Η επιτροπή ανατγωνισμού υπολειτουργεί και η αγορά στενάζει από διαρθρωτικές αδυναμίες.

Βαθμός: 4


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Σε μια χώρα στην οποία η εγκληματικότητα αυξάνεται γεωμετρικά, η τρομοκρατία σηκώνει κεφάλι και η ανασφάλεια μεγαλώνει, κάνει ό,τι μπορεί, προσπαθώντας να δείξει πυγμή. Προχώρησε σε εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε ουσιαστικές παρεμβάσεις. Είναι εξαιρετικά κινητικός και εργατικός.

Βαθμός: 8

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη

Κατηγορήθηκε -προληπτικά- για το στυλ της, αλλά δείχνει ότι κατέχει τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, μόνο που δεν έχει το πολιτικό βάρος να διαχειριστεί τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας.

Βαθμός: 6

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Τα νοσοκομεία ακόμη περιμένουν διοικήσεις, τίποτε δεν άλλαξε στις προμήθειες, στη διαχείριση της καθημερινότητας, οι προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, εξαγγέλονται αλλά ποτέ δεν πραγματοποιούνται και τα χάλια της υγείας, παραμένουν χάλια.

Βαθμός: 3

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης

Έβαλε σε τάξη αρκετά πράγματα στο Υπουργείο, ετοιμάζει νομοσχέδια που κινούνται στην κατεύθυνση της διαφάνειας, είναι οξυδερκής, αλλά διαχειρίζεται το κλειστό κλαμπ της δικαιοσύνης.

Βαθμός: 6

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος

Ανάμεσα σε συμπληγάδες βρίσκεται ο συμπαθέστατος Υπουργός, παλιά πολιτική καραβάνα, με διάθεση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Οι δηλώσεις του ότι "δεν υπάρχει σάλιο", είναι ειλικρινείς, αλλά είναι δοουλειά του να υπάρξει. Εχει κακή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που γνωρίζουν τα πολύ δύσκολα θέματα της ασφάλισης και του συνταξιοδοτικού, αλλά εκτιμούμε ότι θα αποδώσει έργο.

Βαθμός: 8

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος

Τον ξέρουμε μόνο από τη σύγκρουσή του με το προσωπικό της κρατικής τηλεόρασης και τα ωραία κοστούμια. Η Ελλάδα είναι ανύπαρκτη τουριστικά, τη στιγμή που οι Τούρκοι αλωνίζουν στο τουριστικό μάρκετιγκ. Αν δεν κάνουμε λάθος, δεν έχει γίνει ακόμη, ούτε ένα spec με τις διαφημιστικές. Απέρρριψε τους διορισμούς συμβασιούχων στο Υπουργείο, με αποτέλεσμα, όλα τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι κλειστοί.

Βαθμός: 0

Υπουργείο Εξωτερικών
Γιώργος Παπανδρέου

Ο Πρωθυπουργός, που ασκεί και καθήκοντα Υπ.εξ. έχει τη διεθνή αναγνώριση και το κύρος. Όμως στο λίγο αυτό διάστημα, δεν μπορούμε να διακρίνουμε καμιά επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής, αλλά ούτε και κανένα λάθος. Δεν ενδυναμώθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή.

Βαθμός: 7

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Yπουργός: Κατερίνα Μπατζελή

Έμπλεξε με τους αγρότες και όπως όλοι οι Υπουργοί, βρίσκεται παγιδευμένα στο ψέμμα και στην αναζήτηση λύσεων, που αντικειμενικά δεν υπάρχουν. Θα έπαιρνε 10 αν πρωτοτυπούσε και έλεγε την πικρή αλήθεια στους αγρότες, ότι, ό,τι κι αν καλλιεργήσουν θα πεθάνουν. Δεν υπάρχει φως για την αγροτιά, δεν υπάρχει δυστυχώς εναλλακτική καλλιέργεια. Κάποιος πρέπει να το πει στους αγρότες. Αν έφευγε από το γραφείο της και συζητούσε περισσότερο με τους αγρότες, θα έπαιρνε καλύτερο βαθμό. Προς το παρόν:

Βαθμός: 5

Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου

Κάποιες επιλογές από τη "συμμαχία των πρόθυμων" είναι άκρως αποτυχημένες, το Υπουργείο έχει να διαχειριστεί τα τεράστια κονδύλια που δίνονται στην παιδεία, ατύχησε στην αρχή της θητείας της στο θέμα της ενισχυτικής διδασκαλίας, είναι πανέξυπνη, αλλά και φίλη των προσωπικών συμμαχιών. Δεν μας δίνει ελπίδες για καλύτερη παιδεία, για πανεπιστήμια που θα δίνουν σοβαρά πτυχία.

Βαθμός: 5

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας

Δεν συνεισέφερε τίποτε, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το κλείσιμο των Τεμπών. Δεν γνωρίζουμε καμιά πρωτοβουλία του για τα συγκοινωνιακά θέματα και μάλλον προσπαθεί να περάσει αθόρυβα, ώστε να μην ξυπνήσει το Μπόμπολα και ενκευριστεί.

Βαθμός: 4

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Yπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Υπουργός με το περισσότερο έργο σε όλες τις κατευθύνσεις. Άλλαξε στην πράξη πολλά πράγματα και διατηρεί το κύρος και τη σοβαρότητα του Υπουργείου.

Βαθμός: 10


από taxalia



1 σχόλιο:

ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ είπε...

2 ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ...
Α) Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΠΕΙ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ
Β)ΤΟ 10 ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ Η' ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ?????

Related Posts with Thumbnails