Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

1600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή των Ελλήνων έγινε συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, την περασμένη Τρίτη, για αύξηση των φορολογικών συντελεστών στις γονικές παροχές, τις δωρεές, τις κληρονομιές, αλλά και τα ποτά και τον καπνό.

Κάποια στιγμή λοιπόν αναφέρθηκαν απο τον κ. Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ, τα εξής:




«η χώρα φέτος, όπως δημοσίως έχει πει η Κυβέρνηση, θα δανειστεί 53 δισεκατομμύρια! Αν κάνετε τη διαίρεση, αυτό σημαίνει 145 εκατομμύρια την ημέρα! 6 εκατομμύρια την ώρα! 1.617 ευρώ το δευτερόλεπτο! Μέχρι να τελειώσει η συνεδρίαση, οι δέκα ώρες συνεδριάσεως, η Ελλάδα θα δανειστεί 80 εκατομμύρια ευρώ! Πώς θα ανακάμψουμε;»

«χάνουμε άλλα 10 δισεκατομμύρια το χρόνο, από τα χρήματα που στέλνουν οι μετανάστες στη χώρα τους. Οι μετανάστες βγάζουν στη χώρα τους λεφτά που εμείς δεν τα έχουμε φορολογήσει, λεφτά από τα οποία εμείς δεν έχουμε πάρει τις ασφαλιστικές εισφορές. Χάνονται! Φαντάζεστε να είχαμε τα χρήματα της τελευταίας δεκαετίας που έχουν βγάλει οι μετανάστες στη χώρα τους, δηλαδή 100 δισεκατομμύρια; Πρόκειται για χρήματα που φεύγουν και δεν έχουμε καμία επαφή μαζί τους! Χρήματα για τα οποία δεν παίρνετε Φ.Π.Α.»

«Έχετε υπολογίσει, κύριε Υπουργέ πόσο κοστίζει η "κουρελού" του παραεμπορίου που στήνεται έξω από ένα μαγαζί; Ξέρετε τι τζίρο έκαναν πέρυσι; Μιλάμε για τζίρο που περνά τα 7 δισεκατομμύρια! Αυτόν τον τζίρο τον στερούν από τα μαγαζιά, τα μαγαζιά που πληρώνουν 19%, πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Όλα αυτά δεν τα λαμβάνετε υπόψη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails