Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

28.000.000 000 ήταν νόμιμη η διαδικασία?

Έχετε ποτέ σκεφτεί αν ήταν νόμιμο, σύμφωνα με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης όλα τα κράτη της ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, να δανειστούν χρήματα, για να σώσουν από πτώχευση ιδιωτικές εταιρείες, όπως είναι οι Τράπεζες?
Έχω διαβάσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έβαζε κάθε χρόνο πρόστιμα γιατί το κράτος έδιδε χρήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, αν και ήταν κρατική επιχείρηση με την αιτιολογία, του αθέμιτου ανταγωνισμού. Έχει κάποιος χρήματα και χρόνο να το ψάξει αυτό? Και αν είναι νόμιμο μήπως πρέπει να μας επιστραφούν τα πρόστιμα που έχει πληρώσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα?
Πρέπει να πούμε όμως ότι οι τράπεζες δεν εξάντλησαν τις εγγυήσεις των 28.000.000.000 δις , γιατί απλά δεν έβρισκαν δανειστές με εγγυήσεις, για να τα δανείσουν και έτσι.........


περιορίστηκαν, στο να απορροφήσουν όσα χρειαζόντουσαν, για να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους.
Είναι νόμιμο οι δικαστές να επιτρέπουν την κατάσχεση κατοικιών και αυτοκινήτων κ.λ. από τις τράπεζες?
( Ένα καλά κρυμμένο μυστικό)
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι οι τράπεζες δανείζουν χρήματα από αυτά που τους έχουν εμπιστευθεί οι καταθέτες. Εύκολο να το φανταστεί κανείς. Αλλά δεν είναι η αλήθεια. Στην πραγματικότητα, οι τράπεζες δημιουργούν τα χρήματα που δανείζουν, όχι από τα ίδια τα κέρδη της τράπεζας, όχι από τις καταθέσεις των άλλων, αλλά απευθείας από την υπόσχεση του δανειολήπτη ότι θα εξοφλήσει το δάνειο.
Η υπογραφή του δανειολήπτη στα χαρτιά του δανείου είναι μια υποχρέωση ξόφλησης του ποσού του δανείου επιπλέον τόκου, διαφορετικά ξέχνα το σπίτι, το αυτοκίνητο ή
οποιοδήποτε αγαθό δεσμεύτηκε ως εγγύηση. Αυτή είναι μια μεγάλη δέσμευση για τον δανειολήπτη. Και τι απαιτεί η ίδια υπογραφή από την πλευρά της τράπεζας;
Η τράπεζα πρέπει απλά να δημιουργήσει από το τίποτα το ποσό του δανείου
ως δια μαγείας και να το γράψει στον λογαριασμό του δανειολήπτη. Ακούγεται τραβηγμένο; Αποκλείεται να είναι αλήθεια. Αλλά είναι.
Και αυτό δεν είναι όλο. Οι τράπεζες δημιουργούν μόνο το ποσό του Κεφαλαίου.
Δεν δημιουργούν τα χρήματα που θα πληρώσουν τους Τόκους. Που υποτίθεται ότι θα βρεθούν αυτά; Το μόνο μέρος στο οποίο μπορούν οι δανειζόμενοι να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τους Τόκους είναι η συνολική διαθέσιμη ποσότητα χρημάτων της γενικής οικονομίας. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής διαθέσιμης ποσότητας χρημάτων έχει δημιουργηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο -ως τραπεζική πίστωση η οποία πρέπει να εξοφληθεί με περισσότερα χρήματα απ' όσα δανείσθηκαν.
Συνεπώς παντού, υπάρχουν άλλοι δανειολήπτες στην ίδια κατάσταση, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται για να εξοφλήσουν το Κεφάλαιο
και τους Τόκους από μια συνολική πηγή χρημάτων που περιέχει μόνο το Κεφάλαιο.
Είναι φανερά αδύνατο να εξοφλήσουν όλοι το Κεφάλαιο πλέον Τόκων αφού τα χρήματα που αντιστοιχούν στους Τόκους απλά δεν υπάρχουν. ( Από το Money as dept )
Για να φανεί το πως δημιουργήθηκε αυτό το θαύμα του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος, πρέπει να δείτε το ντοκιμαντέρ Money as dept, τουλάχιστον οι blogers που έχουν τη δύναμη να το διαδώσουν.
. «Θυμώνω όταν σκέφτομαι ότι ξαφνικά βρήκαμε τόσα χρήματα για τις τράπεζες, χρήματα που πριν δεν είχαμε για να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικά, εκπαιδευτικά ή περιβαλλοντικά προγράμματα»
Ντίτερ Λέμκουλ, 66 ετών, Πλούσιος συνταξιούχος γιατρός ,Γερμανός.
« Ευτυχώς οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαιναν, πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν ξημερώσει η αυριανή μέρα. » Χένρι Φορντ.


Τα πολύ ενημερωτικά βιντεο :

1.Μέρος :



2.Μέρος :




catakravgi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails