Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων στις Δημοτικές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας εν όψει των δημοτικών εκλογών αφήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι, μετά από συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων, τα οποία παρουσίσαν σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας.

Στη συνάντηση που είχαν τα δύο κόμματα με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα και τον Ν.Χρυσόγελο τέθηκαν επί τάπητος διάφορα ζητήματα, όπως η οικονομική κρίση, το σχέδιο Καλλικράτης και τυχόν συνεργασίες στις αυτοδιοικητές εκλογές......


Τα δύο κόμματα, μάλιστα, που παρουσίασαν σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν εν όψει των δημοτικών εκλογών.

«Θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός προγραμματικού πλαισίου σε τοπικό επίπεδο και κυρίως θα θελήσουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία σημαντικότατων τοπικών κινημάτων, ενεργών πολιτών που σε πολλές περιπτώσεις αποτέλεσαν την πραγματική αντιπολίτευση σε δημοτικές αρχές που με αυταρχισμό προσπάθησαν να επιβάλλουν μια νεοφιλελεύθερη και αντιπεριβαλλοντική πολιτική», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, με τη σειρά του, τόνισε ότι η απόφαση για συνεργασία των δύο κομμάτων εν όψει δημοτικών θα λαμβάνεται σε τοπικό επίπεδο. «Δεν θα υπάρξει κεντρική συμφωνία με κανένα κόμμα», ανέφερε.

«Προφανώς υπάρχει πολιτικός διάλογος, ιδιαίτερα στα θεσμικά θέματα πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ των κομμάτων γι' αυτό είπαμε ότι στο επίπεδο του Καλλικράτη πρέπει να πάρουμε κεντρικές πρωτοβουλίες, αλλά και στο θέμα των συνεργασιών, ποια θα είναι η μορφή κάθε σχήματος θα πρέπει αυτό να αποφασιστεί από τα αντίστοιχα σχήματα σε τοπικό επίπεδο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails