Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Προνομιούχοι με 16 μισθούς εν μέσω κρίσης υπάλληλοι στη Βουλή


Εν μέσω οικονομικής κρίσης και επερχόμενων σκληρών μέτρων για τους φορολογούμενους, μία ομάδα προνομιούχων υπαλλήλων στο Δημόσιο αμείβεται με 16 μισθούς τον χρόνο. Πρόκειται για τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι εδώ και 35 χρόνια όταν ανοίγει και κλείνει η Βουλή, παίρνουν επιπλέον δύο μισθούς και μάλιστα αφορολόγητους, αφού δίνονται με τη μορφή επιδόματος. Οι ίδιοι πάντως όπως είπαν μιλώντας στον ALPHA, το θεωρούν απολύτως λογικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς για το θέμα απάντησε ότι «στόχος και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά κυρίως και μετά τις εκλογές, είναι να περικοπούν οι δαπάνες οι οποίες προφανώς θα θεωρηθούν ότι δεν ανταποκρίνονται στο σκοπό τους. Οι υπάλληλοι του Κοινοβούλιο υποστηρίζουν, ότι εργάζονται χωρίς ωράριο, οι αποδοχές τους κυμαίνονται κοντά στο μέσο μισθό και επιπλέον στελεχώνουν και άλλες υπηρεσίες. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στον ρ/σ ΝΕΤ 105,8 επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων, ωστόσο πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό το επίδομα θα εξεταστεί στο πλαίσιο της αναγκαιότητας, όπου θα υπάρξει αναγκαιότητα μείωσης των επιδομάτων».

Εξαιρετικά θολό είναι και το καθεστώς των προσλήψεων στο Κοινοβούλιο. Για τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας, το ΑΣΕΠ και η αξιοκρατία αποτελούν άγνωστες λέξεις. Μόνο τα τελευταία 6 χρόνια ο αριθμός των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου διπλασιάστηκε. Από 804 το 2004 οι εργαζόμενοι στη Βουλή εκτινάχθηκαν στους 1.581. Η κυβέρνηση τώρα αποφάσισε, οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. «Μαχαίρι» πέφτει και στους μισθούς στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το νέο μισθολογικό πρόγραμμα για την ΕΡΤ, με περικοπές αμοιβών, αλλά και μη ανανέωση «χρυσών» συμβάσεων.


Πηγή: ALPHA TV





1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ το Blog σας....
Είμαστε ένα νέο blog ανοιχτό προς όλους τους blogger. Ευχόμαστε και ελπίζουμε και στην δική σας στήριξη βάζοντας το blog μας στη σελίδα σας. Θέλουμε επίσης να σας πούμε ότι τα «μεγάλα» Blog των δημοσιογράφων που βάζετε στη σελίδα σας …δεν σας βάζουν αυτά… σκεφτήκατε ποτέ γιατί..??? Tους έχετε κάνει μάγκες…για βγάλτε τους από τι σελίδα σας να τους δούμε..!! Τους ανεβάζετε της επισκέψεις όταν τους έχετε στη σελίδα σας … στείλε αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους σου blogger....Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

www.ksipnistere.blogspot.com
email : ksipnistere1@gmail.com

Related Posts with Thumbnails