Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Εδωσε 5.000 μισθό στην ιδιαιτέρα του και οχι μόνο...

Αφού δεν τα έδινε από την τσέπη του ... τσιγκουνιές θάκανε?















Πρόκειται για τον μυστικοσύμβουλο του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και συνεργάτη του πρωινού καφέ της Ρηγίλλης κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές αλλά και λίγες ημέρες μετά μοίραζε αφειδώς μισθούς, bonus, θέσεις, αλλά και διαφημιστικές χορηγίες σε εφημερίδες.
Αναλυτικά, οι αποφάσεις που ελήφθησαν πριν και μετά τις εκλογές αφορούν στα εξής θέματα:
Για τον νομικό σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Δημήτρη Παναγέα το διοικητικό συμβούλιο στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 έπειτα από πρόταση του κ. Χατζηεμμανουήλ έλαβε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο κ. Παναγέας θα ελάμβανε 60.000 ευρώ bonus, επειδή «ως δικηγόρος συνέβαλε αποφασιστικά στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος»......

Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφα, ο κ. Παναγέας αποφασίστηκε να λάβει το bonus προτού ακόμα ληφθεί απόφαση για τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος. Στο ίδιο έγγραφο ανακοινώνεται και η ανανέωση της σύμβασης του κ. Ρηγόπουλου μέχρι το 2012 με μηνιαίες απολαβές 5.000 ευρώ. (Σημειώνεται ότι ο κ. Ρηγόπουλος είναι υπάλληλος της Νομαρχίας Αχαΐας και υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του κ. Σπήλιου Σπηλιόπουλου.)
 Για τις συνεργάτιδές του κυρία Ελένη Αντωνοπούλου και κυρία Καπετανάκη αποφασίστηκαν και τέθηκαν ενώπιον του Δ.Σ. οι ανανεώσεις των συμβάσεών τους, αλλά και ο διπλασιασμός των χρημάτων που ελάμβαναν. Η πρώτη διέθετε σύμβαση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2008 και ελάμβανε 3.500 ευρώ καθαρά. Στη νέα σύμβαση περιελήφθη προσδιορισμός του έργου της κυρίας Αντωνοπούλου, προτάθηκε μισθός 5.000 ευρώ, δόθηκαν τρεις μισθοί bonus, ενώ η σύμβαση ανανεώθηκε μέχρι το 2011.
Με τον ίδιο τρόπο αυξήθηκαν και τα χρήματα της γραμματέως κυρίας Καπετανάκη, η οποία θα λαμβάνει 2.400 ευρώ, έναντι 1.300 ευρώ μέχρι σήμερα, ενώ ανανεώθηκε επίσης η σύμβασή της.
 Στις 7 Σεπτεμβρίου 2009, προτάθηκε χορηγία σε τηλεοπτικό κανάλι που μεταδίδει αγώνες της Superleague, ύψους 4 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Δύο μέρες μετά, στις 9 Σεπτεμβρίου, η χορηγία εγκρίθηκε.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν, με προσωπική του απόφαση και χωρίς τη διενέργεια Δ.Σ., ο κ. Χατζηεμμανουήλ τοποθέτησε περί τους δέκα δημοσιογράφους στη θυγατρική εταιρεία «ΟΠΑΠ International».
 Με άλλη απόφαση του Δ.Σ., μια εβδομαδιαία εφημερίδα έλαβε χορηγία 200.000 ευρώ, με αντικείμενο διαφημιστικές καταχωρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails