Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μιχάλης Λιάπης καταγγέλονται για εμπλοκη σε σκάνδαλο με παράνομες άδειες φορτηγών.

Επιστρέφει κ πάλι στην δημοσιότητα με νέα στοιχεία το σκάνδαλο με τις παράνομες αδειοδοτήσεις φορτηγών που είχαμε αναφερθεί σε άρθρο μας πριν μερικές ημέρες.

ΣΕ ΕΥΘΥΝΕΣ δύο πρώην υπουργών Μεταφορών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, του Μιχάλη Λιάπη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, σκόνταψε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, διερευνώντας την υπόθεση των παράνομων αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά Δημόσιας Χρήσης. Όπως αποκαλύπτει η Realnews, η κ. Φάκου έστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο δικογραφίες που αφορούν παρόμοιες υποθέσεις, ζητώντας να διαβιβαστούν στη Βουλή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών....

Και συγκεκριμένα, στις 21/10/2009, δικογραφία που σχηματίστηκε για παράνομα εκδοθείσες άδειες από Αγρίνιο και Πειραιά επί υπουργίας Στυλιανίδη και στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας καταγγελία επιχειρηματία από τον Βόλο για μετατροπή αδειών φορτηγών Δ.Χ. επί υπουργίας Λιάπη, η οποία όμως απαγορεύεται βάσει σχετικού νόμου. Ήδη ο κ. Τέντες ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Α.Π., Νίκο Παντελή, την πρώτη δικογραφία (η δεύτερη δεν έχει χρεωθεί ακόμη), προκειμένου να διερευνήσει αν συντρέχουν οι λόγοι διαβίβασής της στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Παντελής σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διαβιβάσει στη Βουλή το φάκελο που αφορά τις άδειες σε Αγρίνιο και Πειραιά, αφού τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζης δείχνουν τον πρώην υπουργό Ευρ. Στυλιανίδη. Ο κ. Ρακιντζής στην έκθεση που παρέδωσε πριν από λίγες εβδομάδες στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, αποδίδει ευθύνες σε στελέχη του υπουργείου, ενώ κάνει λόγο για παρέμβαση του Ευρ. Στυλιανίδη. Η παρέμβαση, κατά τον κ. Ρακιντζή, συνίσταται στο ότι με εντολές του ο κ. Στυλιανίδης απαιτούσε να εκδοθούν άδειες ΦΔΧ σε ιδιοκτήτες που οι νομαρχίες έκριναν ότι δεν δικαιούνται, αφού δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής αναφέρει ότι δύο τέτοιες εντολές του πρώην υπουργού δόθηκαν λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου κι ενώ λίγους μήνες πριν ο κ. Στυλιανίδης, καθ' υπόδειξη του επιθεωρητή, είχε ανακαλέσει τη μία εξ αυτών που αφορούσε χορήγηση αδειών σε 11 φορτηγά στο Αγρίνιο.

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS 8/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails