Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Υπόλογη η ΝΔ για την οικονομία


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες -εντός και εκτός Ελλάδας- έστειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια τραγική κατάσταση στην οικονομία και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, όπως σημείωσε, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη.

«Οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις δεν μπορούσαν να προβλέψουν έλλειμμα 12,7%. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση την έχει αποκλειστικά η προηγούμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι υπόλογη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός........

Παρά τις δυσκολίες, ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία, τονίζοντας ότι αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση θα την ξεπεράσουμε. Και επεσήμανε τρεις τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης: νοικοκύρεμα, ανάταξη της οικονομίας και αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Η κυβέρνηση εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, επανέλαβε, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστεί χρόνος «για να αλλάξουμε νοοτροπίες και συνήθειες».

Στέλνοντας μάλιστα ένα μήνυμα στην ΕΕ αλλά και τις διεθνείς αγορές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση 50 ημερών να είναι υπόλογη για όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια.
«Αλλά και οι τράπεζες διεθνώς είναι υπόλογες για την κρίση. Μαζεύουν χρήματα και δεν επενδύουν» τόνισε.

ΑΠΟ zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails