Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Εμπλοκή της ΕΥΠ στο σκάνδαλο της Siemens!

Δημοσίευμα θέλει δύο τουλάχιστον στελέχη των μυστικών υπηρεσιών να εμπλέκονται στην υπόθεση της αγοράς του C4I.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει την Πέμπτη η Καθημερινή ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιω.Σακελλάκος που πήρε την Δευτέρα το φάκελο της υπόθεσης από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ Δημ.Παπαγγελόπουλο, βρήκε μέσα σε αυτόν, μεταξύ άλλων, δύο επώνυμες επιστολές - καταγγελίες για υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ.
Σύμφωνα με αυτές, ο ένας εκ αυτών ανέλαβε επικεφαλής της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς να έχει επιτελική εμπειρία, ούτε καν γνώση... Αγγλικών!

Επίσης, αναφέρεται ότι μέσω συγγενικού προσώπου, που υπηρετεί στην Αμερική, στέλεχος της ΕΥΠ λειτούργησε ως μεσάζοντας για να πάει η σύμβαση του έργου στη SAIC - Siemens. Για το λόγο αυτό φαίνεται να καρπώθηκαν χρηματικό ποσό.

Η αρχική εσωτερική έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει την αλήθεια των καταγγελιών που περιέχονται στις επιστολές, ιδιαίτερα ενδιαφέρον ωστόσο είναι το γεγονός ότι αυτές είχαν φτάσει από τις αρχές του 2005 στην ΕΥΠ και τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ.Βουλγαράκη, δεν είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα.

Σημειώνεται ότι τα εμπλεκόμενα στελέχη της ΕΥΠ συνταξιοδοτήθηκαν προ διμήνου, ενώ έχει αλλάξει και η ηγεσία της ΕΥΠ από το καλοκαίρι, με την αποχώρηση Κοραντή και την αντικατάστασή του από τον Δημ.Παπαγγελόπουλο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails