Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Τον κομμουνίσταρο « Αριστερό Πατριώτη » - κατά κόσμον... Αλέξη Οικονόμου - έστειλε ο Καραγκιοζοφέρης στον Γοργοπόταμο για να εκπροσωπήσει το Λάος ...


Λαμία, Ελλάδα 22/11/2009 17:39 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Γ. Παλαμιώτη)

Λαμία - 67η επέτειος από την ανατίναξη τής γέφυρας στο Γοργοπόταμο

Τα 67 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας γιορτάστηκαν σήμερα στο Γοργοπόταμο στο χώρο των εκδηλώσεων δίπλα στην ομώνυμη γέφυρα. Τα ιδιαίτερα στοιχεία της συντονισμένης και κοινής προσπάθειας των αντάρτικων δυνάμεων του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ το 1942 τονίστηκαν τόσο από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων που μετείχαν στην εκδήλωση όσο και από εκπροσώπους των κομμάτων και της κυβέρνησης.

«Η λάμψη από την έκρηξη στο Γοργοπόταμο φέρνει μηνύματα μέχρι τις μέρες μας», υπογράμμισε η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η ίδια σημείωσε ότι ο Γοργοπόταμος « έχει όλα τα στοιχεία για να χαρακτηριστεί μνημείο υπό την εποπτεία της ΟΥΝΕΣΚΟ»,και προσανατολίζονται στις επόμενες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα στοιχεία της ενότητας και της κοινής προσπάθειας αναφέρθηκαν τόσο ο Νίκος Λέγκας, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. όσο και η...

Τόνια Αντωνίου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και ο Νίκος Τσώνης, ως εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Οικονόμου ως εκπρόσωπος τού ΛΑΟΣ και ο Βρετανός Πρέσβης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ταλαιπωρίες των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, τις φυλακίσεις και τις εξορίες, υπενθυμίζοντας ότι ο Γοργοπόταμος γιορτάζονταν αρκετά χρόνια στην παρανομία.

Στην κεντρική ομιλία από την πλευρά των αντιστασιακών οργανώσεων, ο Βασίλης Πριόβολος (καπετάν Ερμής) αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ιστορικά στοιχεία από την ανατίναξη της γέφυρας φωτίζοντας ακόμη και λεπτομέρειες από τα σχέδια της επιχείρησης μέχρι και τους ρόλους τόσο του Άρη Βελουχιώτη όσο και του Ναπολέοντα Ζέρβα. Ζήτησε την πλήρη ικανοποίησή όλων των αιτημάτων των αντιστασιακών που, όπως είπε, «περιμένουν τόσα χρόνια».


ΑΠΟ ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails