Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΣΥΖΗΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΣΕ ΡΟΛΟ ΘΥΛΗΚΟΥ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΛΕ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ.
Να ξανακαθίσει στο ειδώλιο για 45.000 ευρώ χωρίς αντίκρισμα.


Η ΚΥΡΙΑ Μαρίλε Πετσάλνικου
είναι σύζυγος κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, του νυν προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, αλλά και συστηματική εκδότρια ακάλυπτων επιταγών! Στις 17 Νοεμβρίου θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κοζάνης, για νέα ακάλυπτη επιταγή, ύψους 45.000 ευρώ, την οποία είχε δώσει πριν από τρία χρόνια ως δικηγόρος σε πελάτη της έμπορο γουναρικών ως... εγγύηση ότι η υπόθεση του θα είχε καλή δικαστική εξέλιξη.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Ελληνογερμανίδα σύζυγος του προέδρου της Βουλής πιάοστηκε στην...τσιμπίδα της Δικαιοσύνης, αν και Θα είχε ένα λόγο παραπάνω να αποφεύγει τέτοιου είδους ολισθήματα, αφού ο κ. Πετσάλνικος από το 2001 έως το 2004 διατέλεσε και υπουργός Δικαιοσύνης!
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καστοριάς με δύο απόφασης του το 2007 (τις υπ' αριθμ. 37 και 38) υποχρέωσε την κυρία Πετσάλνικου να καταβάλει το συνολικό ποσό των 132.000 ευρώ για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Στην πρώτη περίπτωση το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να δώσει στον κ. Φίλιππο Νάντλερ, κάτοικο Φρανκφούρτης, 81.125 ευρώ για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.
Στη δεύτερη, σύμφωνα με την απόφαση, στις 9 Ιανουαρίου 2006 υπέγραψε ακάλυπτη επιταγή ύψους 79.437,50 ευρώ και την έδωσε στην κυρία Μινόντα Μπολτΐσκου, κάτοικο Ισραήλ. Στη συνέχεια της επέστρεψε σε δύο δόσεις 30.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα υποχρεώθηκε να τα δώσει μέσω της δικαστικής οδού.
Η δικαστική εμπλοκή της κυρίας Πετσαλνικου είχε έλθει στο φως με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στις τηλεοπτικές εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος», πριν από δύο χρόνια.
Η υπόθεση που θα εκδικαστει. σε λίγες ημέρες αφορά στη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος της κυρίας Πετσάλνικου από τον έμπορο γουναρικών κ. Παναγιώτη Παναγιωτϊδη, ο οποίος διεκδικούσε χρήματα από μια πελάτισσα του στην Ιταλία.
Το 2000 ζήτησε από τη δικηγόρο κυρία Πετσάλνικου να αναλάβει δικαστικά πλέον να πάρει τα χρήματα που του όφειλε η Ιταλίδα.
Επειτα από... σιγή έξι ετών, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και αφού εκείνος την πίεζε να πληρωθεί, η σύζυγος του πρώην υπουργού, προκειμένου να σταματήσει να την πιέζει για την εξέλιξη της υπόθεσης, φέρεται ότι του... έκαψε τη γούνα! Του επιφύλαξε «κάλπικο μποναμά» και του... πάσαρε την ακάλυπτη επιταγή και μάλιστα σε χρέωση λογαριασμού της κατασκευαστικής εταιρίας ΩΚΕΑΝΟΣ, της οποίας η ίδια ήταν μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η ίδια υποστηρίζει ότι έδωσε την επιταγή ως «εγγύηση καλής δικαστικής εξέλιξης». Ο πρόεδρος της Βουλής, όταν το 2007 είχε έλθει στη δημοσιότητα η ποινική ανάμειξη της γυναίκας του, είχε πει ότι είναι ένα θέμα Που δεν γνώριζε.
«Η σύζυγος μου είναι σύζυγος μου. Αν υπάρχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα και μάλιστα για ποινικές πράξεις, αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη και όχι ο σύζυγος•» είχε υποστηρίξει ο νυν πρόεδρος της Βουλής,
Τώρα?

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VETO 8/11


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails