Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ο Περικλής Κοροβέσης επανέρχεται για το «βρώμικο ΄89»


Νέες αναταράξεις και ισχυρούς κλυδωνισμούς στις τάξεις της Αριστεράς αναμένεται να προκαλέσουν νεότερες δηλώσεις του μέχρι πρότινος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Περικλή Κοροβέση για τον ρόλο που διαδραμάτισε το 1989 η τότε ηγεσία στο σκάνδαλο της Siemens, καθώς και στην υπόθεση αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών.

Στο πλαίσιο μεγάλου αφιερώματος για την ιστορία του σοσιαλισμού, το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαλούχος και προγραμματίστηκε να προβληθεί σήμερα στις 9 το βράδυ στην ΕΤ1, στην εκπομπή «Θέμα και παραλλαγές», ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς για τη στάση που τήρησε η Αριστερά κατά την πτώση του Τείχους το 1989 δεν διστάζει να μιλήσει με σκληρά και απαξιωτικά λόγια για πολιτικές αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν την περίοδο της συγκυβέρνησης και οι οποίες αποτελούν, όπως δηλώνει, «ντροπή» για την Αριστερά!

«Η δική μας Αριστερά το 1989 έδειξε την ασημαντότητά της σε έναν συγκυβερνητισμό και είναι ένοχη για το σκάνδαλο της Siemens και της Ιntracom και για την ιδιωτική τηλεόραση», υπογραμμίζει ο κ. Κοροβέσης και προσθέτει: «Εχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και είναι ντροπή για την Αριστερά αυτό το πράγμα».

Εντονες αντιδράσεις από τον χώρο των κομμάτων της Αριστεράς αναμένεται να προκαλέσουν και οι επισημάνσεις του κ. Κοροβέση για την αβεβαιότητα στην οποία, όπως τονίζει, έχει περιέλθει η Αριστερά. Μιλώντας στην εκπομπή, ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την εκτίμηση ότι η Αριστερά έχει φθάσει στο τέλος της, καθώς, όπως λέ ει, οι κοινωνικές συνθήκες γεννούν νέες τάσεις και νέα κινήματα που έχουν ξεπεράσει οριστικά τα αριστερά κόμματα.

Θ ερμή συζήτηση στις τάξεις της Αριστεράς αναμένεται να προκαλέσουν και οι τοποθετήσεις της κυρίας Ευτυχίας Καρύδη-Φαράκου για τη στάση που τήρησε η ηγεσία του ΚΚΕ το 1989 κατά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η σύντροφος του εκλιπόντος ιστορικού στελέχους της κομμουνιστικής Αριστεράς Γρηγόρη Φαράκου εξαπολύει μύδρους κατά της τότε ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ, η οποία από την πρώτη στιγμή φρόντισε να ελέγξει, όπως τονίζει, τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής, με αποκλειστικό σκοπό να καταπνιγεί κάθε προσπάθεια ανανέωσης.

Η κυρία Καρύδη-Φαράκου αναφέρεται στους μηχανισμούς του ΚΚΕ, οι οποίοι δεν δίστασαν, όπως υποστηρίζει, να λογοκρίνουν τις θέσεις του τότε γενικού γραμματέα του κόμματος (του Γρ. Φαράκου), απαλείφοντάς τις από τα πρακτικά του 12ου Συνεδρίου του κόμματος! Προς επίρρωση των λεγομένων της για τη στάση που τήρησε η τότε ηγεσία του ΚΚΕ στο κύμα της περεστρόικα, το οποίο σάρωνε στο διάβα του τα κομμουνιστικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης, η κυρία Καρύδη-Φαράκου αναφέρεται σε δηλώσεις που έκανε ο Χαρίλαος Φλωράκης στο πέρας των εργασιών του 12ου Συνεδρίου και θυμίζει: «Οταν ρωτήθηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης, στο γήπεδο της ΑΕΚ, με το κλείσιμο του 12ου Συνεδρίου, για το σύνθημα “ανανέωση, ανανέωση”, απάντησε:“Και μόνο η λέξη μού προκαλεί ανατριχίλα”».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails