Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Ο Σαμαράς ταυτίζεται με τον ΣΥΝ και τον Παπανδρέου στη "μεταναστευτική πολιτική".Σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Ντόρας και Σαμαρά, καταγράφεται στο μείζον ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρας, ειδικά όσον αφορά την απονομή ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Κι ενώ η υποψήφια αρχηγός της Ν.Δ. δηλώνει ότι δεν μπορεί να ισχύσει στη χώρα μας, η αμερικάνικη νομοθεσία που θέλει όποιο παιδί γεννιέται στις ΗΠΑ να παίρνει αυτοδικαίως την υπηκοότητα, γιατί έτσι θα καταστούμε χώρα υποδοχής γεννήσεων, ο Σαμαράς υιοθετεί εντελώς φιλοαμερικανική στάση συμφωνώντας πλήρως με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα και του Παπανδρέου!
«Το μόνο που αναρωτιόμαστε, είναι αν θα τους δώσουμε Ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια αλλά πρέπει να τους δώσουμε και Ελληνική ταυτότητα» λέει στο ντιμπέιτ του Κυριακάτικου Βήματος!

Από μια πρώτη ματιά, η θέση του αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιπόλαια πέρα για πέρα και ταυτόχρονα απερίσκεπτη.
Δεν είναι όμως τυχαίο ότι ο Σαμαράς σε αυτό το θέμα συμφωνεί με τον παλαιό συμφοιτητή και επιστήθιο φίλο του στα νεανικά χρόνια Γιώργο Παπανδρέου.
Δεν είναι τυχαίο ότι σπούδασαν μαζί στο ίδιο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και απέκτησαν τα ίδια επιστημονικά «εφόδια» κυρίως όσον αφορά τα πολιτικά ζητήματα που άπτονται των γενικότερων διεθνών συμφερόντων των ΗΠΑ.

Ο Σαμαράς επιμένει στην ίδια απάντηση, επικαλούμενος αντίστοιχα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Βρετανία και τη Γαλλία, υπέρ των μεταναστών. Δεν λέει όμως
α) ότι αυτά τα κατεξοχήν αποικιοκρατικά κράτη ανέκαθεν ήταν υποχρεωμένα να «διακινούν» και να αλληλοϋποστηρίζονται από μετανάστες και
β) δεν καταλαμβάνουν κομβικούς γεωγραφικούς χώρους όπως η Ελλάδα την οποία διέρχονται εκατομμύρια μετανάστες κάθε χρόνο, κυρίως παράνομα.

Αντίθετα η Ντόρα, έχοντας απόλυτη επίγνωση και λόγω της πρόσφατης εμπειρίας της στο υπουργείο Εξωτερικών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι αν δίδεται ιθαγένεια σε κάθε παιδί μεταναστών που γεννιέται στην Ελλάδα: « θα αυξηθούν τα όποια προβλήματα μετανάστευσης υπάρχουν».
Ποιος άραγε μετανάστης δεν θα θέλει να έρχεται στη χώρα μας , να τεκνοποιεί, να αποκτούν την ιθαγένεια τα παιδιά του και μετά να συνεχίζει το ταξίδι του ως ευρωπαίος πολίτης με πλήρη δικαιώματα στην Ε.Ε. ;


ΑΠΟ Give me strength!.

1 σχόλιο:

stathis είπε...

http://emprosdrama.blogspot.com/2009/11/blog-post_112.html

Related Posts with Thumbnails