Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Σκάνδαλο με παράνομες άδειες φορτηγών!!

Στη δικαιοσύνη στέλνει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δ.Ρέππας υπόθεση παράνομης χορήγησης αδειών κυκλοφορίας φορτηγών δημόσιας χρήσης, όπως καταγγέλεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ.Ρακιντζή.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στην έκθεση, μετά από σχετική έρευνα, διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα, με πολιτικές, κοινωνικές και ποινικές διαστάσεις στη διαδικασία εντολών από το υπουργείο προς διάφορες υπηρεσίες μεταφορών και επικοινωνιών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για απογραφή και χορήγηση αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Σύμφωνα με την άποψη του Γενικού Επιθεωρητή, οι εντολές του υπουργείου εκδόθηκαν "αναρμοδίως και παρανόμως", καθώς τα φορτηγά δεν είχαν καταφέρει να απογραφούν στη γενική απογραφή από το 1999 έως το 2003 για διάφορους λόγους (παράνομο δικαίωμα κυκλοφορίας, εκκρεμοδικίες, κ.λπ.).

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «με δεδομένο ότι η αγοραία αξία του δικαιώματος κυκλοφορίας φορτηγού δημόσιας χρήσης ανέρχεται, ανάλογα με την κατηγορία, έως και σε 300.000 ευρώ για βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητεί από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας "αφού εξετάσει την υπόθεση να πράξει τα δέοντα"».

Η έκθεση διαβιβάζεται ακόμη στο Γενικό Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, προκειμένου «να πράξει τα δέοντα ως προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails