Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Κόρη «γαλάζιου» υπουργού στην αμαρτωλή «ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ»

Στις 6 Αυγούστου, λιγότερο από έναν μήνα από την προκήρυξη των εκλογών, ο τότε υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και στενός πολιτικός φίλος του Γιώργου Σουφλιά δημοσιοποιούσε την προκήρυξη θέσεων για την εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.


Πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία την οποία είχε συστήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΝΔ, «με στόχο να συμβάλλει στην μεγέθυνση της γεωργικής εκμετάλλευσης, στην αποτροπή του πολυτεμαχισμού της και τη συγκέντρωση του πολυτεμαχισμένου κλήρου». Η προκήρυξη είναι «ολιγόλογη», δεν προβλέπει κριτήρια πρόσληψης -πέραν των ειδικοτήτων που αναζητά-, ζητάει δε την υποβολή αιτήσεων εντός τεσσάρων (!) μόλις ημερών (μέχρι τις 10 Αυγούστου), μέσω φαξ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η προκήρυξη αφορά σε περίπου 300 άτομα. Τη δημοσιεύουμε ως έχει:

«Λόγω των έκτακτων και επειγουσών αναγκών -αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική προκήρυξη- όπως αυτές διαπιστώθηκαν από επιτόπιους ελέγχους συνεργείων της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., σχετικά με την "Ετήσια Ανανέωση και Επικαιροποίηση του συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων της Ενιαίας Αίτησης", η εταιρεία ενδιαφέρεται να συμβληθεί με στελέχη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την υποβοήθηση του έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πλαίσιο της καταβολής των Κοινοτικών Ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες, τη δημιουργία του Αγροτικού Κτηματολογίου (που περιλαμβάνει, την χαρτογράφηση των εποικιστικών εκτάσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων της χώρας, καθώς και την επικαιροποίηση και συνεχή παρακολούθηση του εν λόγω Κτηματολογίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης των ακολούθων ειδικοτήτων: ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Περιβαλλοντολόγων, ΠΕ Κτηνίατρων, ΠΕ Διοικητικών- Οικονομικών, ΠΕ Δασολόγων, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Ζωϊκής Παραγωγής, ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας, ΤΕ Τεχνολόγων -Τοπογράφων, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΤΕ Δομικών Έργων, ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ χειριστών Η/Υ και ΥΕ Εργατών.

Σημειώνεται ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα απασχοληθούν κυρίως στις περιφερειακές υπηρεσίες της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους έως τις 10/08/2009.»

Ωστόσο, ο κ.Χατζηγάκης ειδοποίησε όλους τους τοπικούς βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ Θεσσαλίας (αλλά και όμορων νομών) ότι θα προσληφθούν δύο άνθρωποί τους και 3 από τους υπουργούς, παρότι ο ίδιος και ο πολιτικός τους προστάτης, Γ. Σουφλιάς, είχαν τελικά τη «μερίδα του λέοντος» στους διορισμούς στην ΑΓΡΟΓΗ.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο εκ Κοζάνης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχ. Παπαδόπουλος, διόρισε μέχρι και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου και πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Παναγ. Πλακέντα, ενώ ο πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης προχώρησε στο διορισμό της κόρης του Θώης! Αλλά μέχρι και "γαλάζιοι" εργατο-συνδικαλιστές, όπως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (κι αντιδήμαρχος Σερβίων) διορίστηκαν σε ένα καθαρά αγροτικό -υποτίθεται...- φορέα!

Βεβαίως, οι προσλήψεις αυτές, αν και «πάγωσαν» ως προεκλογικές, θα περαστούν από «κόσκινο», ενώ σήμερα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, ζήτησε την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και αναμένεται να οριστεί νέα διοίκηση την ερχόμενη Δευτέρα.

ΑΠΟ zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails