Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Αποποινικοποίηση του χασίς ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι !!

ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της χρήσης κάνναβης ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.


Όπως υπογραμμίζουν, οι απαγορευτικές- κατασταλτικές πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε έξαρση του προβλήματος, γι΄ αυτό και κρίνονται αναγκαίες οι ριζικές αλλαγές.

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτουν είναι η αποποινικοποίηση της προμήθειας και της κατοχής (μικρών ποσοτήτων) για προσωπική χρήση, τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων, αλλά και τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς και θεραπευτικούς λόγους.

Στην επιστολή τους μάλιστα οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρονται και στη «ρηξικέλευθη» τότε πρόταση του κ. Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, που αφορούσε το δικαίωμα προσωπικής αυτοκαλλιέργειας κάνναβης.



Θα σας παρουσιάσουμε κάποιες έρευνες για το πόσο επικίνδυνο είναι το «αθώο» χασίς. Σας παρακαλούμε να καθίσετε και να διασταυρώσετε τις πραγματικές συνέπειες που θα έχει αυτό στον κόσμο και κυρίως στα παιδιά μας. Είναι έγκλημα να «παπαγαλίζετε» ότι ακούτε στα ΜΜΕ....

Α) Πρόσφατη έρευνα της Διεύθυνσης κοινωνικών υπηρεσιών της Σουηδίας, που βασιζόταν σε επιστημονικές μελέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, έδειξε ότι η χρήση της κάνναβης μπορεί να βλάψει τη ψυχική υγεία ιδιαίτερα των έφηβων ακόμη περισσότερο και από την ηρωίνη (πρόκληση ψυχώσεων, βαθιά σύγχυση, απώλεια προσανατολισμού και μνήμης, απώλεια αίσθησης ταυτότητας, αυξημένος κίνδυνος στην οδήγηση, αϋπνίες, έλλειψη συγκέντρωσης, απώλεια στόχου (σ.σ έχετε προσέξει ότι τα παιδιά μας χάνουν την επιθυμία να έχουν ανώτερους στόχους, π.χ να περάσουν στο πανεπιστήμιο;;) κ.λπ.)

Β) Θα ακούσετε πολλούς, ακόμη και πολιτικούς, να λένε οτι τα ναρκωτικά δε είναι όλα το ίδιο, πως υπάρχουν «σκληρά» και «μαλακά». Ακόμη θα ακούσετε οτι η χρήση των μαλακών ναρκωτικών (π.χ χασίς) δεν επηρεάζει τις νοητικές λειτουργίες. Θα ακούσετε απο μερικούς «αριστεροπροοδευτικούς» οτι το χασίς είναι πιο υγιεινό απο το απλό τσιγάρο(σ.σ:δηλαδή αν βλέπατε τα παιδιά σας να καπνίζουν τσιγάρο θα τους δίνατε να καπνίσουν καλύτερα χασίς;)
Η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζονται ειδικά τέστ για να φανεί η επίδραση του χασίς. Αυτό φαίνεται στους πιλότους. Αν ένας πιλότους ενός πολεμικού αεροπλάνου κάνει χρήση χασίς και 24 ωρες μετα χρειαστεί να κάνει μια αναχαίτιση, είναι βέβαιο ότι θα χάσει τη ζωή του. Η επίδραση στους χρήστες φαίνεται με ειδικά τέστ. Ένα «τσιγάρο» χασίς, αφήνει χημικά υπολλείματα στον οργανισμό μας για 40 ημέρες, τα οποία μπορούν να ανιχνευθούν με ανάλυση αίματος. Αυτά δεν είναι προσωπική μας γνώμη, είναι το αποτέλεσμα της έρευνας του κυρίου Dr. Osselton, του Forensic Science Service (FSS).
«….Σε ένα εργοστάσιο όπου οι εργάτες χρησιμοποιούν μηχανήματα (οι χρήστες κάνναβης) αποτελούν πραγματικό κίνδυνο στον εαυτό τους και τους άλλους. Τεστ στις ΗΠΑ έδειξαν ότι πιλότοι οι οποίοι κάπνισαν ένα τσιγάρο με κάνναβη είχαν δυσκολία να ελέγξουν το μηχάνημα εικονικής πτήσης 24 ώρες μετά από το κάπνισμα (…) Ένας χρήστης κάνναβης πρέπει να μην κάνει χρήση για 40 μέρες ώστε να εξαλειφθούν τα ίχνη της από το σύστημα τους….» Helen Carter, The Guardian (2/11/98)
Έτσι βλέπουμε στη Σουηδία η οποία ήταν πρωτοπόρα στην απελευθέρωση των ελαφρών ναρκωτικών, αλλαγή πολιτικής. Έπαθαν και έμαθαν.

Γ) «Στις 18 Μάρτη συνέβη ένα γεγονός, που πέρασε στα ψιλά γράμματα των περισσότερων αστικών εφημερίδων. Στο κυριακάτικο φύλλο της η μεγάλη βρετανική εφημερίδα «Independent», που από το 1997 υπήρξε ένας από τους θερμότερους και «εγκυρότερους» υποστηρικτές παγκοσμίως της αποποινικοποίησης του χασίς, κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο που ζητούσε συγγνώμη για τη δεκαετή καμπάνια της στο συγκεκριμένο ζήτημα! Κάτω από τον τίτλο συμπλήρωνε «Μακάρι να ξέραμε τότε όλα αυτά που μπορούμε να αποκαλύψουμε σήμερα…».,
«…. αναγκάστηκαν τώρα να κάνουν στροφή 180 μοιρών στο θέμα. Και αυτό διότι, όπως δήλωσε η εφημερίδα, τελευταία συσσωρεύονται τα πορίσματα επιστημονικών ερευνών, που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά αβλαβής είναι η κάνναβη -ιδιαίτερα με τη μορφή του skunk που καπνίζουν οι περισσότεροι νέοι Βρετανοί- θεωρούμενη το ίδιο επικίνδυνη με την ηρωίνη και την κοκαΐνη, αφού είναι 25 φορές ισχυρότερη από την κάνναβη που κυκλοφορούσε πριν από λίγα χρόνια….»

Δ) Δείτε τι έγραψε η «Indipendent»:
«Η εφημερίδα με πολυσέλιδο αφιέρωμα αποκαλύπτει όλα αυτά που οι επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια λένε, καταλήγοντας πως το χασίς είναι ένα εξόχως επικίνδυνο ναρκωτικό. Η εφημερίδα αναφέρει πως το χασίς είναι τόσο επικίνδυνο όσο η ηρωίνη και η κοκαΐνη και περισσότερο επικίνδυνο από το LSD και το ecstasy. Μάλιστα, υποστηρίζει πως οι 25.000 από τους 250.000 συνολικά σχιζοφρενείς της Μεγάλης Βρετανίας, δηλαδή το 10% (!!!), θα είχαν αποφύγει τη σχιζοφρένεια αν δεν έκαναν χρήση κάνναβις….»
« ….Σε ότι αφορά το κατά πόσο το χασίς προκαλεί εξάρτηση, η εφημερίδα είναι αποκαλυπτική. Ενώ το 1997 έκαναν απεξάρτηση από το χασίς 1.600 άνθρωποι στη χώρα, σήμερα, 10 χρόνια μετά, οι άνθρωποι που προσπαθούν να απεξαρτηθούν από το ναρκωτικό αυτό είναι 22.000, αύξηση δηλαδή 1.400%!!! Μάλιστα, οι μισοί από τους εξαρτημένους νέους από το «αθώο» κατά τ’ άλλα ναρκωτικό, είναι κάτω των 18….»
«…..Τη μερική αποποινικοποίηση του χασις στην βρετανια ακολούθησαν πολλά δεινά. Σήμερα πάνω από 9 εκατομμύρια Βρετανοί (!!!) υπολογίζεται πως κάνουν σταθερά χρήση χασίς, 21% των νέων Βρετανών ηλικίας 16-24 έκαναν χρήση τον τελευταίο χρόνο και το 12% των παιδιών ηλικίας 11-15 έχουν έρθει σε επαφή με αυτό!....»
«…ο συνδετικός κρίκος μεταξύ κάνναβης και ψύχωσης είναι πολύ καθαρός σήμερα… υποστηρίζει ο Robin Murray, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου…»
«…The Independent, 22/4/07) έδειξε ότι αυτοί που αρχίζουν να χρησιμοποιούν κάνναβη ως έφηβοι έχουν περισσότερες πιθανότητες από αυτούς που το ρίχνουν στο αλκοόλ να υποφέρουν στο μέλλον από ψυχικές ασθένειες, καταρρίπτοντας τον μύθο των οπαδών της «αντι-απαγορευτικής» εκστρατείας ότι το αλκοόλ είναι περισσότερο επικίνδυνο από την κάνναβη…»
Ο καθηγητής ψυχιατρικής Neil MacKeganey(Λονδίνο), γράφει σε άρθρο του ότι η κοινωνία έχει σοβαρά υποτιμήσει το πόσο σοβαρή είναι η κάνναβη….The Independent, 18/3/07
Ε). «…Η κανναβη προκαλει σημαντικα προβληματα στη μνημη. Οι επιστημονες κατεληξαν στο συμπερασμα ότι από το πρωτο «τσιγαριλικι» επιρεαζεται η μνημη, Ενώ αν η χρηση είναι τακτικη τοτε η απωλεια της εντεινεται και παραμενει ακομα και όταν το ατομο δεν κανει πια χρηση καναβης…»
«…Η χρηση καναβης επηραζει τον ιπποκαμπο …»
«..Οι χρήστες κάνναβης παρουσιάζουν διαταραχές στην αιματωση του εγκεφάλου…»
.(Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης επιθεώρηση Nature Neuroscience. http://tanea.gr)

«…Οι ουσίες που μπορείς να βρεις εύκολα σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πάρτι και συναυλίες είναι πολλών ειδών και το κοινό τους στοιχείο είναι ότι βλάπτουν τους νευρώνες στον εγκέφαλο και επιδρούν στις αισθήσεις, στη μνήμη, στην κρίση και στο συντονισμό των κινήσεων….»(σ.σ. προσέξτε πόσο παράξενα χορεύουν οι χρήστες)…
Μάθε να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα
Υποψιάζεσαι ότι κάποιο φιλικό σου πρόσωπο παίρνει ναρκωτικά; Μερικές φορές είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσεις. Υπάρχουν όμως μερικά στοιχεία που επαληθεύουν ή διαψεύδουν τους φόβους σου. Εάν ο/η φίλος/η έχει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα, ίσως λαμβάνει τέτοιες ουσίες.
Δεν θυμάται πρόσφατα γεγονότα, συζητήσεις ή λέξεις.
Δεν ελέγχει το σώμα και τις κινήσεις του/της, ζαλίζεται ή λιποθυμά.
Πάσχει από κατάθλιψη.
Παρουσιάζει σύγχυση.
Έχει προβλήματα στον ύπνο.
Ανατριχιάζει ή ιδρώνει.
Μπερδεύει τα λόγια του/της.


Πηγές

1)http://news.independent.co.uk/health/article2368994.ece


2)«Οδηγητής» φ. 940, Ιούνιος 2007
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολο μαλακιεσ.φοθντα και κσερο πσομι ρε τενεκεδεσ.καλαματα ρεεε

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, αλλά όλα αυτά περί επικινδυνότητας της κάναβης είναι ανοησίες, κάνω χρήση κάνναβης γύρω στα δέκα χρόνια (από το λύκειο), πότε καθημερίνα και πότε με πάυσεις μερικών μηνών (τυχαίο συμβάν).Δέν ένοιωσα ποτέ εξάρτηση και ούτε σκέφτηκα να πάρω άλλες ουσίες.

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την ποδηλασία και τον μαραθώνιο δεν είδα κανένα πρόβλημα στην υγεία μου η στις επιδόσεις μου. Ούτε απώλειες μνήμης, ούτε ψυχολογικά προβλήματα. Και δεν είμαι ο μόνος. Ο προσωπικός μου γιατρός το μόνο που μου συνέστησε είναι να μην την ανακατέυω με καπνό (να την καπνίζω σκέτη η να την τρώω).

Να θυμάσαι ότι ανάμεσα στους χρήστες κάνναβης στην Ελλάδα υπάρχουν απο αστυνομικοί - γιατροί - δικηγόροι, μέχρι και κληρικοί. Είναι τόσο εύκολο να βρείς κάνναβη που αν γίνει νόμιμη δεν θ' αλλάξει κάτι ως προς τον αριθμό των χρηστών γιατί είναι είδη πάρα πολλοί.

Επίσης σε ενημερώνω ότι πολοί αθλητές κάνουν χρήση κάνναβης για μυοχαλαρωτικούς λόγους (η την τρώνε η την καπνίζουν).

Δεν υποστηρίζω τους οικολόγους, τα όσα λέω είναι δικιά μου άποψη. Γνωρίζω πάρα πολλούς χρήστες κάνναβης, κανένας απο αυτούς δεν ενόχλησε η πείραξε ποτέ κανέναν, κάποιοι σπουδάζουν, άλλοι έχουν οικογένειες κ.τ.λ.

Ξανασκέψου τ' όσα νομίζεις για την κάνναβη...

Φιλικότατα Σωτήρης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με το Σωτηρη. Ψαξου λιγο παραπανω το ιντερνετεχει πολλες πηγες , και μην εισαι αρνητικα προκατειλημενος προς αυτην. Τα περισσοτερα τα οποια αναφερεις ειτε δεν ισχιουν , ειτε ισχιουν οταν εχεις πιει .. Λες οτι ειναι επικυνδινο να οδηγας οταν εχεις κανει χορτο.. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ οταν εχεις πιει ποτο δεν ειναι επικυνδινο??
Επισης σε πληροφορω οτι το χορτο ειναι ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΘΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΛΑΒΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΟ (τσεκαρε στο wikipedia η σε οποιαδηποτε αλλη σοβαρη και εγκυρη πηγη, οχι σαν τις δικες σου.
Τελος επιστιμονικα αποδεδειγμενα η κανναβη χρισημευει στην ιατρικη καθως σε πειραματα που εχουν γινει εχει αποδειχθει οτι πολεμαει και μικραινει κακοηθεις ογκους , και ειναι το τελειο φαρμακο για καταθληψη, στρες , ανορεξεια , αυπνιες αντιθετα με τα λεγομενα σου. Κανε ενα τσιγαρο και θα σου πω εγω μετα αν εχεις αυπνιες .
Φιλικα παντα, Γιωργος

Related Posts with Thumbnails