Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μεγάλη απάτη ύψους 1 εκατ. ευρώ : Eλεγχος των αρμοδίων οικονομικών αρχών σε Δήμο της Ανατολικής Αττικής

Κομπίνα με πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, που ξεπερνά σε ύψος το 1 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκε σε ελέγχους που έκανε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) και διερευνώνται ήδη τυχόν ευθύνες δημοτικής επιχείρησης και των εκπροσώπων της.

Πλαστή ταυτότητα! Ο εντοπισμός από την Αστυνομία μιας πλαστής αστυνομικής ταυτότητας που χρησιμοποιήθηκε στις σχετικές συναλλαγές, οδήγησε στον έλεγχο των αρμοδίων οικονομικών αρχών σε Δήμο της Ανατολικής Αττικής γύρω από τη νομιμότητα φορολογικών στοιχείων σχετικά με συμβάσεις αποκομιδής σκουπιδιών και μπαζών, παροχής ύδρευσης κ.λπ......

Το πόρισμα κατέδειξε ότι χρησιμοποιήθηκαν εικονικά φορολογικά στοιχεία (εικονικά τιμολόγια) με σκοπό να μην αποδοθεί ο οφειλόμενος ΦΠΑ.
Για τις εικονικές συναλλαγές έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία καταλογισμού σε βάρος της δημοτικής επιχείρησης (για το διάστημα 2006-08) για να επιβληθούν πρόστιμα ΦΠΑ, προσαυξήσεις κ.λπ., ενώ ερευνάται η ευθύνη ιδιωτών, που φέρονται να έχουν συνεργαστεί στην υπόθεση.
Τιμολόγια
Από την αυτοψία που διενήργησαν οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ σε επιχείρηση χωματουργικών εργασιών (στο όνομα της οποίας εκδόθηκαν τα τιμολόγια) διαπιστώθηκε ότι είναι ανύπαρκτη η διεύθυνση κατοικίας του φερόμενου ως εκδότη των στοιχείων (ο αριθμός της κατοικίας ξεπερνούσε κατά 80 τον τελευταίο αριθμό στις διευθύνσεις της συγκεκριμένης οδού).
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η εκδότρια επιχείρηση είναι φορολογικά ανύπαρκτη, καθώς είναι ανύπαρκτος ο φερόμενος ως χώρος άσκησης της επαγγελματικής της δραστηριότητας, ενώ η επιχείρηση ουδέποτε άσκησε δραστηριότητα συναφή με τις εργασίες που φέρεται ότι πραγματοποίησε και δεν θεώρησε ποτέ φορολογικά στοιχεία.
Στον έλεγχο που συνεχίστηκε στη δημοτική επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνός της δεν έδωσε στοιχεία που να δείχνουν ότι έγιναν συναλλαγές με καλή πίστη. Το σχετικό πόρισμα διαβιβάστηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Εστάλη από http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2010/02/1-e.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails