Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

«Πολιτικοί έπαιρναν χρήματα για τα κόμματα»


Αποσπάσματα από τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τους δύο Γερμανούς συνηγόρους του στο Μόναχο, για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, διέρρευσαν στο Διαδίκτυο μέσω του μπλογκ «Τρωκτικό».
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens φέρεται να συνομιλεί, το περασμένο καλοκαίρι, με τους συνηγόρους του για τις αποκαλύψεις που πρέπει να κάνει στη Γερμανίδα εισαγγελέα Μπόιμλερ, προκειμένου να επιτύχει τη μη έκδοσή του στην Ελλάδα.....Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε «πολιτικούς που τα έπαιρναν για λογαριασμό των κομμάτων», χωρίς να τους κατονομάζει.

Οι δικηγόροι του τον παροτρύνουν να δώσει στοιχεία για το σκάνδαλο τα οποία να συνιστούν ποινικό αδίκημα στη Γερμανία, προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο ο Μ. Χριστοφοράκος φέρεται να μιλάει για διοικητή τράπεζας της Ελλάδας τον οποίο δεν κατονομάζει και, όπως λέει, «δεν ζει πια», καθώς και στους ταμίες των δύο κομμάτων, εκ των οποίων ο ένας επίσης δεν ζει και τέλος προτείνει να αποκαλύψει άλλα δύο ονόματα πολιτικών που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους.

Επίσης αναφέρεται σε συνάντησή του με Ελληνίδα πολιτικό στο Μόναχο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails