Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Αυτή η Δικαιοσύνη θα εφαρμόσει τους νόμους σας κ. Καστανίδη;

kastanidis2Ένα ακόμη σχέδιο νόμου σε διάστημα ενός μηνός έδωσε σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καστανίδης. Και το ερώτημα που εύλογα τίθεται: Ποια Δικαιοσύνη θα εφαρμόσει τους νόμους και αυτούς που θα ψηφιστούν και τους ισχύοντες;
Το πρόβλημα των νόμων είναι δευτερεύον. Νόμοι υπάρχουν και δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται επιλεκτικά και σε πλήθος περιπτώσεων με το αζημίωτο. Το πρωτεύον λοιπόν είναι η εφαρμογή των νόμων.
Η μη εφαρμογή των νόμων, ή η επιλεκτική εφαρμογή τους έχει να κάνει πρωτίστως με την ακεραιότητα, την επάρκεια, και την ανεπηρέαστη κρίση των δικαστών.
Ιδιότητες που δυστυχώς ελάχιστοι δικαστές σήμερα διαθέτουν.......


Η διαφθορά έχει διεισδύσει βαθιά στο δικαστικό σώμα και κατατρώει τις σάρκες του. Οι ακέραιοι, οι επαρκείς, οι τίμιοι βρίσκονται στη γωνία. Αποθαρρυμένοι περιμένουν να συμπληρώσουν τα συντάξιμα και να φύγουν αηδιασμένοι.
Δεν χειραγωγούνται και δεν παζαρεύουν την ανέλιξή τους με το χαλινάρι της παραδικαστικής χούντας.
Η περίπτωση Ζαγοριανού είναι αποκαλυπτική της κατάπτωσης της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Κύριε υπουργέ, οφείλετε να αποκαταστήσετε άμεσα την ιεραρχία η οποία έχει επικίνδυνα διαταραχθεί.
Η αρνησιδικία είναι πια καθημερινή πρακτική. Σοβαρές υποθέσεις παραγράφονται μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, που με ευκολία δίνουν οι συνθέσεις, ενδίδοντας σε πιέσεις μεγαλοδικηγόρων, με το αιτιολογικό ότι παρίστανται σε άλλες δίκες.
Και επειδή έχουν τον τρόπο να αναβάλουν τις υποθέσεις που θέλουν, αποτελεί κριτήριο να δέχονται την υπεράσπιση πλήθους κακοποιών.
Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ανέβαλε, με το τετριμμένο επιχείρημα, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, υπόθεση με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο στο αστικό της μέρος, που είχε αναιρεθεί. Η σύνθεση δέχθηκε το αίτημα της αναβολής εκ μέρους των κατηγορουμένων, ενώ ο συνήγορός τους έκοβε βόλτες στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου.
Αντί το δικαστήριο να διακόψει για μια από τις επόμενες ημέρες, η να διορίσει συνηγόρους υπεράσπισης, μετά από διάσκεψη επέλεξε την αναβολή, παραγνωρίζοντας, ότι η 95χρονη (παθούσα) μπορεί να μην ζει όταν έρθει η ώρα της δίκης.

ΑΠΟ www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails