Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Στις νομαρχίες εντός Φεβρουαρίου 30- 40 εκ ευρώ για το οδικό δίκτυο

ΥΠ. ΕΣ.: ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΟ»

Προσπάθεια να καταβληθεί και μέρος των 280 εκ. για τη μεταφορά των μαθητώ.


Τη δέσμευση ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα εκταμιεύσει κλάσμα του ποσού των 100 εκ ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2010 για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, έδωσε μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΕΝΑΕ με τίτλο: «Καλλικράτης: Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες & πόρους» ο υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Παράλληλα τόσο ο ίδιος όσο και ο νομάρχης Πειραιά και επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης», Γιάννης Μίχας αναφέρθηκαν στα 280 εκ. ευρώ που είναι εγγεγραμμένα στον φετινό προϋπολογισμό για τη μεταφορά των μαθητών, κονδύλι που είναι αυξημένο κατά 70% σε σχέση με πέρυσι....

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει από την περασμένη Τρίτη η αυτοδιοίκηση gr και έθεσε τόσο στη συνέντευξη την Τετάρτη όσο και στην ομιλία του την Πέμπτη ως «κόκκινη γραμμή» ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, το κράτος οφείλει από το 2010 στις νομαρχίες 100 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και περίπου άλλα τόσα για τη μεταφορά των μαθητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να δοθούν εντός Φεβρουαρίου 30 έως 40 εκ ευρώ (το κλάσμα των 100 εκ. για τα οποία μίλησε ο Γ. Ντόλιος) ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας όπου είναι εγγεγραμμένα τα 280 εκ ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών θα επιχειρήσει να δώσει και μέρος του κονδυλίου αυτού.

ΥΠΕΣ: δεν συζητάμε για τους μειωμένους ΚΑΠ

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην παρούσα φάση και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών δεν συζητά το θέμα των μειωμένων ΚΑΠ ούτε του 2009, ούτε, βεβαίως, του 2010, που όπως είχε γράψει η αυτοδιοίκηση gr και προσδιόρισε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, πρόκειται για περίπου 240 εκ. ευρώ (62,6 εκ. ευρώ από το 2009 και 76,1 από το 2010). Κι αυτό γιατί, όπως έλεγαν, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών «τα χρήματα του 2009 τα έκοψε ο Π. Παυλόπουλος, ενώ η περικοπή κατά 15,25% το 2010 έγινες στο πλαίσιο της κρίσης που περνά η ελληνική οικονομία».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομιλία του ο υφυπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για έναν δύσκολο προϋπολογισμό, αποδεχόμενος ότι τα χρήματα που έχουν εγγραφεί για τις νομαρχίες είναι λιγότερα. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι αρμοδιότητες θα κοστολογηθούν από κοινού με τους νομάρχες. Παράλληλα ο κ. Ντόλιος τόνισε ότι το εγχείρημα θα υλοποιηθεί τώρα, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοτριβές, αφού "τώρα είναι η ευκαιρία για τη χώρα".

Για την "απειλή" του προέδρου της ΕΝΑΕ για "μπλόκο" στον "Καλλικράτη" και τις υπόλοιπες ομιλίες στο συνέδριο της ΕΝΑΕ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5768

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails