Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Γερμανική δήλωση "βόμβα" απο Βερολίνο - Δεν σας χρωστάμε δεκάρα , οι συζητήσεις αυτές δεν συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων σας !


Ξεχάστε τις πολεμικές αποζημιώσεις τις έχετε ήδη εισπράξει εδώ και χρόνια
Δήλωση "βόμβα" εκτόξευσε απο το Βερολίνο ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την Ελληνική κυβέρνηση οτι κοροϊδεύει τους Έλληνες.
Η Γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τις όποιες κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία εξακολουθεί ακόμη να οφείλει στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ...



"Οι όποιες συζητήσεις για το παρελθόν δεν συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ."
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν απο χθες στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και επιβεβαιώθηκαν πριν απο λίγο , ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερώμένος στα "σενάρια" όπως χαρακτήρισε τις Γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προς την Ελλάδα δήλωσε :
"Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές. Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό".
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών , οι Έλληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος "Μνήμη, ευθύνη και μέλλον", το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από εκατό χώρες.
Όπως τόνισε η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους ,
"περίπου 32 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (16,3 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα."
Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σε σκληρό ύφος συμβουλεύει την Ελληνική κυβέρνηση : "Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Ελληνική κρίση"
συμβουλή μας είναι να μην συσχετίζονται μεταξύ τους θέματα που δεν έχουν καμία συνάφεια. Δεν νομίζουμε ότι συζητήσεις για το παρελθόν είναι χρήσιμες στη σημερινή κατάσταση και ότι συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα " ήταν η επίσης αυστηρή απάντηση του Ουλριχ Βίλεμ.
Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης Ουλριχ Βίλεμ, απαντώντας σε έντονο ύφος στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε "την ελευθερία του Τύπου" που ισχύει , όπως τόνισε ειρωνικά , στη Γερμανία.


Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails