Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Τα έμαθες τα νέα Γιώργο;
Στην Γαλλία οι ακροδεξιοί κυβερνήτες με την σύμπραξη και της αντιπολίτευσης, απαγόρευσαν την μπούρκα σε δημόσιους χώρους. Καλά να πάθουν οι χαζοί Γάλλοι, η πολιτική ηγεσία τους, τους καταδίκασε σε πολυπολιτισμικό αποκλεισμό. Θα στερηθούν την μπούρκα και μόνο στα καρναβάλια θα την βλέπουν. Απορώ όμως πως δεν σκέφτηκες, στο πλαίσιο των παγκοσμίων και παγκοσμιοποιημένων φιλοσοφικών αναζητήσεών σου, να στείλεις μερικούς Ραγκούσηδες, Δραγώνες, και παρατηρήτριες του Ελσίνκι για να διαδώσουν το πνεύμα τους και να σώσουν την Γαλλία από τον ρατσισμό.....

Γνωρίζεις Γιώργο, γνωρίζετε Έλληνες ότι στην Γερμανία πριν αρκετά χρόνια, γύρω στο 1988, όταν υπήρχε ακόμη το τείχος του Βερολίνου, σε ορισμένες περιοχές του τότε Δυτικού Βερολίνου, κατοικούσαν περισσότεροι Τούρκοι μετανάστες απ’ ότι Γερμανοί πολίτες; Σκέφτηκαν λοιπόν οι Γερμανοί ότι στις δημοτικές εκλογές, οι περιοχές αυτές θα αποκτούσαν Τούρκους δημοτικούς άρχοντες. Μόλις κατάλαβαν, έστω και αργά, το λάθος τους προσπάθησαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Αναγκάστηκαν λοιπόν να χαρακτηρίσουν το τότε Δυτικό Βερολίνο, ως περιοχή με ειδικό καθεστώς ανάπτυξης, κάτι ανάλογο με τις δικές μας παραμεθόριες περιοχές και να δώσουν κίνητρα στους νέους να εγκατασταθούν και να εργασθούν εκεί με διπλάσιους μισθούς, από εκείνους της υπόλοιπης Γερμανίας. Η επιτυχία του σχεδίου τους δεν ήταν απόλυτη, αλλά το Βερολίνο δεν απέκτησε Τούρκο δήμαρχο.

Και επειδή μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι είμαι ακροδεξιός και κινδυνολογώ η φωτογραφία που βλέπετε, είναι η αδιάψευστη μαρτυρία του προβλήματος της Γερμανίας, αλλά ταυτόχρονα και μια προφητική απεικόνιση της Ελλάδας στο εγγύτατο μέλλον.

Κατάλαβες Γιώργο; Καταλάβατε Έλληνες;
.
F.I.

Φ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails