Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Οι ρουφιάνοι ανταμοίβοντε......

Τέλος στη διαφθορά του δημόσιου βίου επιχειρεί να βάλει ο Χάρης Καστανίδης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε το νέο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια το οποίο προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους δημόσιους λειτουργούς που διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα, ενώ δίνει και επιπλέον κίνητρα σε όσους επιθυμούν να συνεργάζονται με τις αρχές για υποθέσεις που βλάπτουν το Δημόσιο.


Για παράδειγμα, όποιος προσκομίσει στοιχεία για την εμπλοκή υπαλλήλου σε πράξη διαφθοράς και η πράξη του αυτή βοηθά στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τότε αυτό έχει ως συνέπεια την ατιμωρησία του. Το ίδιο θετικές είναι και οι συνέπειες για τον καταγγέλλοντα υπάλληλο, ο οποίος συμβάλλει στην αποκάλυψη κυκλώματος διαφθοράς ή στην αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς των προϊσταμένων του. Aπό την άλλη, βέβαια, σε περίπτωση που οι καταγγελίες αφορούν αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, ο καταγγέλλων ο οποίος εμπλέκεται δεν θα απαλλάσσεται, αλλά θα μειώνεται η ποινή του.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης διατηρεί το δικαίωμα παρέμβασης σε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν κατηγορίες εις βάρος τους και μπορεί να ζητά και τον εξατομικευμένο έλεγχο του «πόθεν έσχες».

Δείτε όλη την ανάρτηση στο ΠΟΝΤΙΚΙ

ΣΧΟΛΙΟ

Αντί σχολίου.........δείτε το βίντεο....





.....και μην ξεχνάμε και τα πενταπλά που θα κερδίζει όποιος καταδίδει φοροφυγά!!!


ΑΠΟ ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails