Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ποιοί είναι οι “ξένοι σωτήρες” του ΓΑΠ;

Παραμένει πιστός ο ΓΑΠ στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Βήμα προς βήμα, έχοντας την πραγματική ηγεμονία σε βουλή και ΜΜ”Ε”, υλοποιεί το σχέδιο δράσης του αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις ακόμα και αν συνοδεύονται από ισχυρές πλειοψηφικές τάσεις του εκλογικού σώματος. Νέο κρούσμα, οι “σωτήρες της αλλοδαπής” που πλέον αποτελούν οργανικό κομμάτι της “Νέας Διακυβέρνησης”. Όλως τυχαίως, διαθέτουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά που θα σας εκπλήξουν…


Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό της Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, η οποία θα επικουρείται από τους ακόλουθους διεθνείς εμπειρογνώμονες:

- Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο. Ποιός είναι ο κύριος; Μα φυσικά θαμώνας των Τουρκικών φόρουμ με τους βαρύγδουπους τίτλους περί “κοινωνικής αναπτυξης και προόδου”. Το “Ευρωπαϊκό” πρόσωπο της Τουρκίας που κύριοι σαν τον Mulgan προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιασιδώσουν, να μας το φορτώσουν και έπειτα να την “κάνουν” διακριτικά:

Θιασώτης όπως άλλωστε και ο ΓΑΠ, της γενοκτονίας των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και άλλων ανθρωπιστικών ανησυχιών.

Δυστυχώς, οι συμπατριώτες του δεν φαίνεται να τον εκτιμούν παρά τα χαρίσματα του. Αφήστε που ξεχάσαμε το κυριότερο. Ο άνθρωπος, είναι… Τροτσκιστής! Ναι, το ΠΑΣΟΚ έχει φαίνεται κάπου κρυμμένο στο καταστατικό του ένα αδιόρατο διαχρονικό χρέος, να βολέψει κάθε Τροτσκιστή του πλανήτη στην Ελλάδα. Με χρήματα βεβαίως του κασίδη.
Όσοι αμφιβάλλετε, ρωτήστε κάποιον παλαιότερο να σας πει για τις περιπέτειες του Λαλιώτη στην κλαδική των Εξαρχείων και πως ξάφνου η δημοσιογραφία γέμισε με …Τροτσκιστές που μεγαλουργούν ακόμα και σήμερα. Ντρέπονται βέβαια λίγο τα παιδιά, σαν τον Οικονομέα που κάνει τον …ανήξερο όταν “σπιτώνει” κάποιον δημόσιο υπάλληλο – τροτσκιστή για να πει τον πόνο του. (όχι, ο Κορκολής δεν είναι τροτσκιστής).

Πάμε στο δεύτερο μεγαθήριο:

- Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία.

Θυμάστε τον Σουηδό ΥΠΕΞ που υποστήριζε με πάθος τα δίκαια της Τουρκίας επειδή είχε… μετοχές σε Τουρκικές εταιρείες; Θαυμάστε τον άξιο συμπατριώτη του.

Θιασώτης της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά με ιδεολογικό υπόβαθρο! Η οικονομία μπορεί να αμβλύνει διαφορές όπως Θρησκεία, παράδοση κλπ!

Δεν αφήνει όμως απ’ έξω ούτε και τις άλλες “Βαλκανικές” χώρες (βλ. Σκόπια).

Οι κακές γλώσσες στη Σουηδία επίσης λέγουν για μία πολύ περίεργη ιστορία που είχε οργανώσει, σχετικά με μία μεγάλη χορηγία συστημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικής υποδομής της κυβέρνησης του Βορείου Ιράκ (Κουρδιστάν). Ποιός νομίζεται ότι ανέλαβε την εκτέλεση του έργου; Μα φυσικά Τουρκική εταιρεία πληροφορικής! Εκτός από την περίεργη διαχείριση του χρήματος, δεν είναι επίσης περίεργο ότι το νευραλγικό “δώρο” της Σουηδίας το οποίο είναι εξέχουσας σημασίας για την ίδια την ασφάλεια της χώρας (Κουρδιστάν) να αναλαμβάνει να το εκτελέσει… Τουρκική εταιρεία; Αυτό ούτε εμείς δεν το έχουμε κάνει (ακόμα)!

- Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd.

Μην σας παραξενεύουν οι τίτλοι. Εδώ μιλάμε για έναν ειδικό αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πολύ συγκεκριμένα σχέδια. Όπως ο ΓΑΠ και οι προαναφερόμενοι, πάλεψαν για να εξαφανιστούν οι κακοί Σέρβοι από την Βοσνία και το Κόσσοβο (ακόμα βέβαια υπάρχουν στον πλανήτη), όχι όμως από χόμπυ. Μετά την λήξη των βομβαρδισμών του Κοσσόβου, ήταν σύμβουλος της οργάνωσης Campaign Against Genocide, η οποία αφού “εγκαλούσε” φιλικά τις ΗΠΑ επειδή άργησαν να επέμβουν στην Βοσνία και στο Κόσσοβο γιατί (άκουσον – άκουσον) δεν είχαν έγκαιρα την διεθνή στήριξη, προσφέρθηκαν να κάνουν αυτοί μία επιτροπή ώστε να δίνουν τα απαραίτητα νομικά και άλλα επιχειρήματα για τέτοιες μελλοντικές επεμβάσεις. Με το αζημίωτο φυσικά:

Για Ελσίνκι και συναφή “φυστίκια”, δεν το συζητάμε, πρωτεργάτης. Ας ελπίσουμε ότι στην περίπτωση μας θα δείξει κατανόηση λόγω της κρίσης αλλά και της Αναδουλειάς που μαστίζει τον “κλάδο” μέχρι την επόμενη μειονότητα που θα θελήσει να ξεφορτωθεί την πλειονότητα που την “καταπιέζει” (μακρυά από μας…).

- Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

The Muslim Sunrise (in plateia Attikis?)”. Χωρίς άλλο σχόλιο.

- Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE

Ο άνθρωπος αυτός είναι πραγματική εξαίρεση. Με ψυχρό μάτι έχει εντοπίσει τα τρωτά του πολιτικοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα. Επίσης είναι φιλέλληνας (ελπίζουμε κορδιάλης και όχι λόγω της “έδρας”). Είναι μία πολλά υποσχόμενη επιλογή, ελπίζουμε ολόψυχα να προσφέρει. Για τους υπόλοιπους ήδη αναρωτιώμαστε για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν.

πηγή:
ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails