Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκίνησε η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν













"Οι επιχειρήσεις παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου σε ποσοστό 20% άρχισαν", ανακοίνωσε σήμερα ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Λίγο νωρίτερα η αγγλική υπηρεσία του αραβόφωνου δορυφορικού δικτύου Αλ Αλάμ της ιρανικής τηλεόρασης είχε μεταδώσει ότι η Τεχεράνη ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 20% στο πυρηνικό εργοστάσιο της Νατάνζ στο κεντρικό Ιράν, υπό την επίβλεψη των επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)....

Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με την Τεχεράνη, λόγω της εμπλοκής των συνομιλιών με την ομάδα των 'Εξι (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία) για την προμήθεια στο Ιράν καυσίμου εμπλουτισμένου κατά 20%. Η Τεχεράνη επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται το καύσιμο για έναν αντιδραστήρα ιατρικής έρευνας.

"Είμαστε πάντα έτοιμοι για μια ανταλλαγή, αν τα αιτήματά μας ληφθούν υπόψη", επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ. "Η πόρτα δεν έχει κλείσει, αν (οι μεγάλες δυνάμεις) είναι έτοιμες, αυτό μπορεί να γίνει οποτεδήποτε", τόνισε.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails