Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

H "πράσινη ανάπτυξη" καλά κρατεί...μείωσαν και τις θέσεις πυροσβεστών στην Ηλεία!!!!!!!


Επικίνδυνη και συνάμα προκλητική χαρακτηρίζουν την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος για την μείωση κατά 23 των οργανικών θέσεων στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα πυροσβεστικά κλιμάκια του νομού τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του νομού.

Σε επιστολή τους μάλιστα προς τους βουλευτές του νομού, τον νομάρχη Ηλείας, τους δημάρχους του νομού και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας τονίζουν ότι «η πολιτική και φυσική μας ηγεσία πολύ γρήγορα ξέχασε την τραγωδία του 2007 και αντί να σκύψει επάνω στο πρόβλημα διδασκόμενη από τα προηγούμενα και να παρέμβει οργανώνοντας καλύτερα και ενισχύοντας τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού μας, με μια ακατανόητη απόφαση τις αποδυναμώνει»........



Συγκεκριμένα, με την υπ’αριθμ.67500 Φ.102.2 απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος που αφορά την κατανομή της υπηρετούσας δύναμης στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων των υπηρεσιών και των κλιμακίων του Νομού Ηλείας μειώθηκαν ως εξής : στην Π.Υ.Πύργου η οργανική δύναμη των υπαλλήλων από 57 σε 53, στην Π.Υ. Αμαλιάδας από 40 σε 38, στο Κλιμάκιο Ολυμπίας από 19 σε 13, στο Π.Κ. Κρεστένων από 18 σε 13, στην Π.Υ. Λεχαινών-Π/Δ Ανδραβίδας από 80 σε 74.


Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «αυτός ο αριθμός μεταφράζεται στατικά σε έναν οργανωμένο Πυροσβεστικό Σταθμό Δ’Τάξεως ενώ μαρτυρεί δυναμικά το μέγεθος της αποδυνάμωσης των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Νομό. Καταδικάζουμε την παραπάνω ενέργεια του Αρχηγού και του πολιτικού του προϊσταμένου.

Καταγγέλλουμε τις αδυναμίες που θα προκύψουν για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του πολίτη εξαιτίας της ανεπάρκειας σε προσωπικό, καθώς οι υπεράριθμοι υπάλληλοι που προκύπτουν με αυτά τα δεδομένα πρόκειται να μετατεθούν εκτός Νομού. Επιπλέον η κατάσταση αυτή επιβαρύνεται με την επικείμενη συνταξιοδότηση τουλάχιστον δεκαπέντε πυροσβεστικών υπαλλήλων εντός του 2010.

Επιπρόσθετα με την υπ’αρίθμ. 3302 οικ Φ.105.6/18-1-2010 Διαταγή, καταργείται η εικοσιτετράωρη βάρδια στα Πυροσβεστικά κλιμάκια Ολυμπίας και Κρεστένων και την Π.Υ.Λεχαινών-Π/Α Ανδραβίδας, υποβαθμίζοντας την επιχειρησιακή δυνατότητα αφού λόγω της εφαρμογής υποχρεωτικής εξαήμερης οχτάωρης απασχόλησης αυξάνονται οι βάρδιες και λιγοστεύουν τα άτομα ανά βάρδια με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμεση επέμβαση σε συμβάν δεδομένων των αυστηρών χρονικών ορίων και των κανονισμών ασφαλείας του προσωπικού».


Ανεπαρκής η θωράκιση του νομού…


Τα μέλη της Ένωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας των είδη υπαρχόντων ελλείψεων καθώς και αυτών που θα δημιουργηθούν, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και μέσα, η θωράκιση και η ασφάλεια του Νομού έναντι πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών καθώς και συμβάντων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος γενικότερα, με τις ισχύουσες διαταγές χειροτερεύει, υπονομεύεται και καθίσταται επικίνδυνα ανεπαρκής.

Καλούν μάλιστα τους υπεύθυνους για την απόφαση αυτή και την πολιτεία να επωμισθούν τις ευθύνες τους έναντι του πολύπαθου νομού και την κατοίκων του.

«Εμείς στο παρελθόν έχουμε επισημάνει τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και έχουμε ζητήσει επανειλημμένως την άμεση κάλυψη των είδη υπαρχόντων κενών προκειμένου να μην ξαναζήσουμε τα ίδια και χειρότερα. Αντί αυτού μας ήρθε η απάντηση από αυτές τις διαταγές που ορίζει την μείωση του προσωπικού και την επιχειρησιακή απαξίωσή του ήδη υπάρχοντος με προφανής και αναπόφευκτες δυσάρεστες συνέπειες για όλους μας.


Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά εις τους διοικούντες όλων των βαθμίδων, ειδικά σε εκείνους που δέχονται «προθύμως και άνευ αντιλογίας» τις επιταγές της εκάστοτε εξουσίας, ότι όποιος σκοπεύει να εξοντώσει τους πυροσβέστες για μια ακόμη φορά με πρόσθετη επιβεβλημένη αναγκαστική υπέρ εργασία, με παράνομες επιφυλακές και παραβιάσεις ωραρίου, ως τις έτοιμες και δοκιμασμένες ενίοτε συνταγές για τέτοιες καταστάσεις,

θα προσφύγουμε άμεσα στην δικαιοσύνη προκειμένου να προασπίσουμε την σωματική μας ακεραιότητα και την επιχειρησιακή μας επάρκεια».


Παράλληλα, ζητούν να μην μετακινηθεί ούτε ένας υπάλληλος «γιατί κανένας από εμάς δεν περισσεύει. Τα πυροσβεστικά κλιμάκια του Νομού είναι επιτακτική ανάγκη να αναβαθμιστούν σε πυροσβεστικούς σταθμούς τουλάχιστον Δ’ Τάξεως.

Να γίνεται πραγματικός αντιπυρικός σχεδιασμός σε ρεαλιστική βάση και όχι με παραμέτρους και σενάρια εικονικής πραγματικότητας. Να διασφαλιστούν οι κατάλληλες εργασιακές συνθήκες για το προσωπικό και να μην καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα που καθιστούν την υγεία και την ζωή των υπαλλήλων επισφαλής και υπό συνεχή απειλή».



Πέλυ Μπεβούδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails