Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τα πλοκάμια της Siemens αγγίζουν τον πρόεδρο της ΕΡΤ...!


Μείζον θέμα δημιουργείται μετά την αποκάλυψη στην Εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσος, που διορίστηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Πολιτισμού, ήταν στην εταιρεία Telepassport, απ` όπου παρήλασε πλειάδα κατηγορουμένων σήμερα για την πολύκροτη υπόθεση.....



Μεταξύ δε των μελών στα κατά καιρούς ΔΣ της Telepassport υπήρξαν: ο κ. Η. Γεωργίου, πρώην παράγων της Siemens που ενεπλάκη στις μεγάλες προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ, o Γερμανός Κλάους Κλέινφελντ , πρωτοκλασάτο στέλεχος της Siemens στην έδρα της εταιρείας στο Μόναχο, ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Σωκράτης Χάσικος που επανειλημμένα έχει αναφερθεί στον τύπο ότι διατηρούσε «πολύ καλές σχέσεις» με πρώην μεγαλο-υπουργό του ΠαΣοΚ,και ο περιβόητος κατηγορούμενος κ. Γ. Σκαρπέλης , διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ ( με τον οποίο στο ίδιο ΔΣ του ΟΤΕ υπήρξε και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου) .
Εάν ανοίξουν οι λογαριασμοί της Telepassport ( σήμερα είναι σε πτώχευση και έχει διακόψει τις εργασίες της) θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, αφού εκεί υπήρξε μια ….ενδιαφέρουσα συνάντηση πολλών παραγόντων από την πλευρά του ΟΤΕ και συγχρόνως της Siemens.
Το κλειδί κρύβεται στην μετοχική σύνθεση ( στην οποία εμφανίζεται και ο σημερινός πρόεδρος της ΕΡΤ) και ειδικά στους δικαιούχους των offshore εταιριών που συμμετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο.
Το επιτελείο του κ. Γερουλάνου , υποβαθμίζει το θέμα. Το ίδιο πράττει - κατά πάγια τακτική της -σύσσωμη η κυβέρνηση.
Πάντως , μάρτυρες και βουλευτές , στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην Εξεταστική Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, άφησαν να διαφανεί ότι δεν αποκλείεται να είχαν σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία και ο κ. Τσουκάτος καθώς και ο σημερινός υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης .
Ετέθη μάλιστα το ερώτημα εάν εκτός αυτών είχε σχέση με την εταιρία και το στέλεχος του ΠαΣοΚ (πρώην ταμίας) και πρώην παράγων στον ΟΤΕ κ. Π. Λάμπρου, αλλά το θέμα δεν …διευκρινίστηκε επαρκώς .
Εστάλη από http://www.politis-gr.com/?p=801

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails