Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

11 χρόνια ανακατασκευάζουν το παλιό δημαρχείο του Δήμου Γλυφάδας - 1,2 εκ. Ευρώ για κτίριο γιαπί!


Έλεγχο για το που πήγαν τα χρήματα, ζητά δημοτικός σύμβουλος
Πάνω από 7.000 ευρώ το τ.μ. αναμένεται να κοστίσει (όταν και αν ολοκληρωθεί) η ανακατασκευή – συντήρηση του παλαιού δημαρχείου Γλυφάδας, που καρκινοβατεί εδώ και 11 χρόνια. Μάλιστα, παρότι παραμένει γιαπί έχουν ήδη δοθεί περίπου 750.000 € από το δημοτικό ταμείο (4.400 για καθένα από τα 170 τ.μ.), ενώ στον προϋπολογισμό του 2010 προβλέφθηκαν ακόμη 500.000 €, αν και εκφράστηκαν αμφιβολίες ότι μπορεί να μην φθάσουν.......!




Τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο σπαταλιέται δημόσιο χρήμα καταγγέλλει με επιστολή του στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή (κοινοποιείται μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους υπουργούς και υφυπουργούς Υποδομών και Πολιτισμού, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, το Συνήγορο του Πολίτη, την ΥΠΕΕ, τον περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιάννη Θεοδωρόπουλο) ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Πέτρος Γεωργόπουλος.
«Επειδή πνίγομαι και ντρέπομαι ως Δημοτικός Σύμβουλος και κάτοικος Γλυφάδας να βλέπω το μνημείο της πόλης μας, το Παλαιό Δημαρχείο, επί έντεκα (11) χρόνια να σπαταλείται το Δημοτικό χρήμα με σκοπό την ανακατασκευή (!) και συντήρηση του συγκεκριμένου κτιρίου το οποίο προοριζόταν για στέγαση του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας, σας αποστέλλω κραυγή αγωνίας και εκπέμπω SOS ζητώντας τη βοήθειά σας στην διαλεύκανση των Οικονομικών και Τεχνικών ελέγχων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Γεωργόπουλος. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Επιθεωρητά Δημόσιας Διοίκησης
Με την ιδιότητά μου ως Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας που εκλέγεται ανελλιπώς από το 1994, σας γνωρίζω ότι πολλές καταστάσεις και πρακτικές που εφαρμόζονται από τις εκάστοτε (διαφορετικές) δημοτικές αρχές, έχουν προκαλέσει πολλάκις τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των συναδέλφων μου Δημοτικών Συμβούλων αλλά και στο σύνολο των συμπολιτών μου, αφού αρκετές φορές τα Μ.Μ.Ε. ασχολήθηκαν με το θέμα που σας αναφέρω αμέσως:
Κύριε Επιθεωρητά
Επειδή πνίγομαι και ντρέπομαι ως Δημοτικός Σύμβουλος και κάτοικος Γλυφάδας να βλέπω το μνημείο της πόλης μας, το Παλαιό Δημαρχείο, επί έντεκα (11) χρόνια να σπαταλείται το Δημοτικό χρήμα με σκοπό την ανακατασκευή (!) και συντήρηση του συγκεκριμένου κτιρίου το οποίο προοριζόταν για στέγαση του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας, σας αποστέλλω κραυγή αγωνίας και εκπέμπω SOS ζητώντας τη βοήθειά σας στην διαλεύκανση των Οικονομικών και Τεχνικών ελέγχων.
Να σημειωθεί ότι για το εν λόγω κτίριο έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα επτακόσιες σαράντα εννέα χιλιάδες εξακόσιες πενήντα τρία ευρώ και τριάντα εννέα λεπτά (749.653,39 ευρώ) για ανακατασκευή και συντήρηση σύμφωνα και με τις βεβαιώσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας τις οποίες και σας επισυνάπτω. Ακόμη δε έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2010 το ποσόν των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000) για την αποπεράτωσή του, αν και όπως εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αρκετοί συνάδελφοί μου, μήπως δεν φτάσουν τα χρήματα αυτά για την ολοκλήρωσή του. Σας γνωρίζω επίσης ότι το καθαρό εμβαδόν του Παλαιού Δημαρχείου είναι περίπου 170m2. Δυστυχώς δεν γνωρίζει κανείς να μας ενημερώσει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρειάζονται ακόμη για την αποπεράτωσή του, για ένα κτίριο ανακατασκευής και συντήρησης που ακόμη και σήμερα και μετά από τις τεράστιες σπατάλες που έχουν γίνει, να ντρέπεσαι να το κοιτάξεις.
Κύριε Επιθεωρητά
Καταγγέλλω την απαράδεκτη αδιαφορία των αρμοδίων και υπευθύνων για την απαράδεκτη εικόνα από τη μη αποπεράτωση του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου επί έντεκα (11) χρόνια και ΣΑΣ ΖΗΤΩ να προβείτε σε έλεγχο για τη διαπίστωση ευθυνών τόσο της ΜΗ αποπεράτωσης του κτιρίου, όσο και για το ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ τα χρήματα που διατέθηκαν από το Δήμο Γλυφάδας.»


Εστάλη από http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5924

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails